Nastavlja se akcija čišćenja Zete, NVO pozvale u pomoć građane

Organizacije su apelovale na građane da ne bacaju otpad u vodu, kao i da prijave nepravilne ispuste nadležnim inspekcijama
0 komentar(a)
Zeta Čišćenje, Foto: Jelena Jovanović
Zeta Čišćenje, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 26.08.2011. 12:04h

Nevladine organizacije „Green River Zeta“ i „Green Home“ počeće danas drugu akciju čišćenja korite rijeke pod nazivom „Za zeleniju Zetu“.

Predstavnici tih NVO pozvali su sve zainteresovane građane da se priključe akciji čišćenja površinskog vodenog toka i obalnog područja rijeke u dijelu od Lazina do Danilovgrada, a najavljeno je da će krenuti sa plaže Jaz u 10 časova.

Zabrinuti zbog vidljivih promjena nastalih zagadjivanjem koje je pretrpjela rijeka Zeta i koje smo evidentirali tokom prethodne akcije čišćenja, želimo da skrenemo pažnju javnosti da je krajnje vrijeme da se svi aktivno uključimo i utičemo na poboljšanje kvaliteta njenih voda, te poboljšamo opstanak elementarnih uslova za vodeni i obalni živi svijet”, saopštila je program koordinatorka NVO “Green Home” Nataša Kovačević.

Svake naredne subote te NVO organizovaće nove akcije. Tako će nakon čišćenja od Lazina do Danilograda na red doći dio od Jaza do Sušice i od Sušice do ušća u Moraču.

Iz tih organizacija apelovali su na građane da ne bacaju otpad u vodu, kao i da prijave nepravilne ispuste nadležnim inspekcijama.

Za sve one koje osjećaju ovu rijeku kao dio sebe i koji joj žele pomoći da opstane želimo poslati apel da ne bacaju otpad u vodu, prijave nepravilne ispuste nadležnim inspekcijskim organima i učestvuju sa nama na akciji čišćenja u subotu 27. avgusta”, poručila je Kovačević.

Bonus video: