Zorica Kovačević obećala, ni tendera još nema

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja nijesu odgovorili zbog čega tender još nije raspisan, iako su davno objelodanili da su obezbijedili novac za izgradnju
95 pregleda 0 komentar(a)
Vojni objekti Trebjesa, Foto: Svetlana Mandić
Vojni objekti Trebjesa, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.04.2018. 14:28h

Izgradnja Doma za stare u Nikšiću još nije počela, iako je tadašnja ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević krajem 2015. najavila da će najkasnije do 1. aprila 2016. biti raspisan tender za rekonstrukciju vojnih objekata ispod Trebjese.

Rokovi su se pomjerali, raspisivanje tendera najavljivali bivši ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, gradonačelnik Veselin Grbović i njegovi saradnici, ali je sve isto kao i prije decembra 2015. - zapušteni magacini i dalje “krase” predio ispod Trebjese.

“Tender za rekonstrukciju postojećih vojnih objekata - Vojni kompleks Trebjesa u Nikšiću biće pokrenut u drugoj polovini ove godine”, odgovoreno je “Vijestima” iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Nijesu odgovorili zbog čega tender još nije raspisan, iako su davno objelodanili da su obezbijedili novac za izgradnju.

“Projekat ce biti finansiran iz sredstava Regionalnog stambenog fonda u iznosu oko 3,5 miliona i sredstvima Vlade Crne Gore u iznosu oko 1,9 miliona eura. Iznosi sredstava su bez PDV-a. Kapacitet Doma je 208 smještajnih jedinica, a planirano je da bude uposleno oko 100 radnika”.

Vlada je početkom aprila 2015. godine dala saglasnost da vojni objekti pod Trebjesom, površine 50.640 kvadrata, budu ustupljeni Ministarstvu rada za izgradnju Doma za stara lica i penzionere.

U Nikšiću je oko 16.000 penzionera.

Bonus video: