Ulcinjska rivijera: Žale vam se "džabaši" koje boli džep kad plaćaju ulaz na Adu

Bord direktora je podsjetio da se režim naplate "primjenjuje od 1987. godine, te da bi pad tog režima uticao na kvalitet usluga i mir gostiju”
94 pregleda 0 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Arhiva Vijesti
Ada Bojana, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.08.2011. 16:53h

HTP “Ulcinjska rivijera”, koja gazduje nudističkim naseljem na Adi, saopštila je da se ulaz na ostrvo naplaćuje samo posjetiocima, ali ne i gostima hotela.

U reagovanju na tekst “Euro, dva, pet za ulaz na Adu”, “Vijestima” je dostavljen zapisnik o inspekcijskom nadzoru od 10. juna 2011. u kome je na strani pet navedeno da “nema pravnog osnova za preduzimanje mjera inspekcijskog nadzora propisanih zakonom”.

Prilikom donošenja odluke, inspektori su imali na uvid i odluku borda direktora o naplati ulaska u nudističko naselje, a ne na plažu. U obrazloženju te odluke inspektori su uvažili zaključke sa sjednice Odbora direktora u kojima se, pored ostalog, ističe da se “ulaz posjetiocima naplaćuje, između ostalog, i zbog korišćenja infrastrukturnih objekata koje je izgradila i održava ’Ulcinjska rivijera’”.

Bord direktora je podsjetio da se “takav režim primjenjuje 1987. godine, te da bi pad tog režima uticao na kvalitet usluga i mir gostiju” i podvukao na “oštra upozorenja stranih turističkih agencija da će raskinuti ugovore i tražiti obeštećenje ako ulaz bude slobodan”.

Račun koji je čitalac Vijesti poslao na adresu portala

“Stoga cijenimo da nema pravnog osnova za preduzimanja mjera inspekcijskog nadzora propisanih zakonom”, stoji na kraju zapisnika.

“Postalo je smiješno i pomalo dosadno što se u medijima, kako štampanim tako i elektronskim, s vremena na vrijeme daje prostor ’džabašima’ svaki put kada ih zaboli džep što moraju da plate ulaz na ostrvo”, rekla je za “Vijesti” portparol “Ulcinjske rivijere” Ana Živanović.

Bonus video: