Ljeto u Narodnoj kuhinji: "Nas 6 ukućana, mijenjamo se na dva obroka"

"Svakog dana pređemo oko 70 kilometara. Hranu dostavljamo ljudima koji nijesu u mogućnosti da sami dođu", rekao je Ivančević
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 08:51h

Radnici Narodne kuhinje na Vrelima Ribničkim dnevno podijele oko 200 obroka a korisnici uglavnom dolaze sa svojim posuđem, a hranu odnose kućama.

Zaposleni u Narodnoj kuhinju kazali su da nakon kompletiranja spiskova očekuju da će se broj obroka duplirati. Radnik „Kingsa“ Dražen Ivančević rekao je da svakodnevno od Tuzi do Gornje Gorice dostave na kućnu adresu hranu za 35 porodica.

"Svakog dana pređemo oko 70 kilometara. Hranu dostavljamo ljudima koji nijesu u mogućnosti da sami dođu", rekao je Ivančević.

Hrana je ukusna, a Ivančević ističe da se korisnici Narodne kuhinje interesuju šta ima i za doručak i večeru. Pasulj sa kobasicom, salatom i hljebom juče je bio na meniju.

"Koliko je hrana dobra najbolje svjedoči što ljudi dolaze i pitaju koliko košta ručak. Nijesu socijalno ugroženi, ali su čuli da je hrana dobra i hoće da plate", rekao je Ivančević.

Stanka Radunović kaže da je zadovoljna uslugom i kvalitetom hrane u Narodnoj kuhinji i ističe da zbog ručka pješači od Zabjela do Konika.

"Primam 60 eura socijane pomoći i ručak u kuhinji je velika pomoć. Teško je doći do Konika sa Zabjela pješice, ali se mora. Potrebno mi je oko 40 minuta. Hrana je ukusna i dobro pripremljena", rekla je Radunović.

Selman Pepić kaže da je zadovoljan uslugom, kvalitetom, ljubaznim osobljem i raznovrsnim menijem. I drugi korisnici Narodne kuhinje zadovoljni su uslugom i kvalitetom hrane, dok pojedini ističu da je „bolje nego da se plaća“.

Dva obroka za šestočlanu porodicu

Milan Knežević živi sam u iznamljenom stanu na Cvijetinom brijegu, od države mjesečno dobija 60 eura socijalne pomoći i kaže da je zadovoljan kvalitetom hrane, i predusretljivošću osoblja Narodne kuhinje.

"Stvarno nemam nijednu primjedbu. Ručak u Narodnoj kuhinji je od velike pomoći. Djeca, malo galame i to bi možda trebalo regulisati", rekao je Knežević.

Đerana Kućište ima petoro djece, a dobija hranu samo za troje.

"Nemam riječi za hranu... sve je dobro. Živimo u blizini kuhinje i dolazimo svaki dan. Međutim, podižem samo tri obroka tako da to dijelimo nas petoro. Imamo 108 eura socijalne pomoći. Djeca su od 13 do 16 godina, koliko ima najstarije", rekla je Đerana.

Za šestočlanu porodicu Beškima Muftišija dolazak u Narodnu kuhinju ne rješava sve probleme, jer može da ponese samo dva obroka.

"Mijenjamo se na ta dva obroka. Imam četvoro djece, još ja i žena. Primamo 120 eura socijale. Ne radimo nigdje. Hrana je dobra i zdrava. Mijenja se svaki dan", rekao je Beškim.

Galerija

Bonus video: