Vojičić podnio tužbu protiv RTCG i poslao im Inspekciju rada

Vojičić je “Vijestima” kazao da je preko svog advokata Gorana Rodića prošlog petka podnio tužbu protiv RTCG, kao i prijavu Inspekciji rada
88 pregleda 0 komentar(a)
Branko Vojičić, Foto: Arhiva Vijesti
Branko Vojičić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.08.2011. 08:33h

Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) sačekaće nalaz Državne revizorske institucije o poslovanju Javnog servisa prije preduzimanja bilo kakvih aktivnosti u vezi sa evntualnom isplatom otpremnine bivšem generalnom direktoru Branku Vojičiću, kazao je član Savjeta Goran Đurović.

Prema ranije potpisanom ugovorom o radu Vojičić, koji je nedavno razriješen dužnosti generalnog direktora RTCG, trebalo bi da dobije 12 prosječnih bruto zarada, što je oko 70.000 eura.

Đurović je rekao da je nedavna kontrola Poreske uprave potvrdila sumnje dijela članova Savjeta i konstatovala niz nepravilnosti u radu i naložila plaćanje oko 290.000 eura za poreze i doprinose koji nijesu evidentirani i uplaćeni.

“Sačekaćemo nalaze DRI i u skladu sa njima preduzeti dalje radnje. Otpremnina bivšem generalnom direktoru neće biti isplaćena, makar ne uskoro”, rekao je Đurović agenciji MINA.

S druge strane, Vojičić tvrdi da mu je Savjet RTCG, mimo svih propisa i ugovora sa njim, dao otkaz sa RTCG istovremeno kada je razriješen sa mjesta generalnog direktora, napominjući da njegova otpremnina ne može biti sporna.

Vojičić je “Vijestima” kazao da je preko svog advokata Gorana Rodića prošlog petka podnio tužbu protiv RTCG, kao i prijavu Inspekciji rada.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: