Nakon pet i po godina: Ko je kriv za izlijetanje aviona sa piste?

Slučajem se bavila specijalna komisija, koja je ispitivala šta je uzrok incidenta u kojem nije bilo teže povrijeđenih putnika, a u kojem je avion teško oštećen
271 pregleda 0 komentar(a)
Avion, nesreća, Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Avion, nesreća, Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.08.2011. 08:34h

Avion "Montenegro erlajnza" sa 78 putnika i članovima posade iz, za sada nepoznatih razloga, prilikom slijetanja iskliznuo je sa piste.

Ovako je glasilo saopštenje Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore, izdato prije pet godina, kada je “foker 100” sletio u obližnju livadu.

Od tada, pa do danas, ništa se nije promjenilo – još nije utvrđeno čijom krivicom je promašena pista podgoričkog aerodroma Golubovci i da li su vremenski uslovi, u noći 25. januara 2005. godine, dozvoljavali da avion “Montenegro erlajnza” iz Beograda poleti za Podgoricu.

Iz “Montenegro erlajnza” “Vijestima” je rečeno da su veoma zainteresovani da se ”do kraja i nepristrasno” ispitaju sve okolnosti

Slučajem se bavila specijalna komisija, koja je ispitivala šta je uzrok incidenta u kojem nije bilo teže povrijeđenih putnika, a u kojem je avion teško oštećen, ali njihov nalaz ništa nije prouzrokovao. Slučaj je preuzelo i tužilaštvo, ali do danas nema epiloga.

Iz “Montenegro erlajnza” “Vijestima” je rečeno da su veoma zainteresovani da se ”do kraja i nepristrasno” ispitaju sve okolnosti pod kojima je došlo do incidenta.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: