U zgradi u centru Danilovgrada imaju vodu samo poslije ponoći

Zgrada u kojoj postoji problem nalazi se na samoj ivici Trga golootočkih žrtava na kom je i fontana
133 pregleda 0 komentar(a)
voda danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
voda danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 11.08.2011. 18:07h

Stanari zgrade u centru Danilovgrada tvrde da od sredine juna imaju problem sa vodosnabdijevanjem, a prema saznanju nadležnih iz Javnog komunalno-zanatskog preduzeća snabdijevanje vodom u toj zgradi sasvim je uredno.

Zgrada u kojoj postoji problem nalazi se na samoj ivici Trga golootočkih žrtava na kom je i fontana koja, kaže Milan Stojović, stanar pomenute zgrade, radi neprekidno.

“Od 15. juna preko dana nemamo ni kapi vode. Vodu dobijemo kasno uveče, nešto malo iza ponoći i imamo je do pred zoru, ali ni tada nije dovoljan pritisak da se recimo ugrije bojler ili uključi mašina. Vodu koja nam je potrebna za kupanje grijemo na šporetu, a od ovoga što uveče uhvatimo imamo za piće i elementarne potrebe. Od kad su počeli ovi problemi ostavljamo otvorene slavine kako bi čuli kad stigne voda, i vrlo često se obradujemo kad zažubori, međutim to traje samo dok ne shvatimo da su slavine prazne, a da se žubor vode čuje iz fontane”, kaže on.

Ranijih godina preko ljeta je, takođe, bilo problema, međutim nijesu bili ovakvi kao sada. Nikada do ovog ljeta nijesmo ostajali bez vode čitav dan, kazao je Stojović.

“Problem sa vodosnabdijevanjem imamo i preko zime, tada je samo manji pritisak ne i izostanak vode. Ranijih godina preko ljeta je, takođe, bilo problema, međutim nijesu bili ovakvi kao sada. Nikada do ovog ljeta nijesmo ostajali bez vode čitav dan. Išao sam u JKZP, a oni su mi pojasnili da se troši više vode nego što je predviđeno i da oni ne mogu pomoći. Predložili su mi da ugradim hidrofor, uz napomenu da to nije u skladu sa zakonom i da mi ga oni ne mogu odobriti, ali da je ujedno i jedini način da se problem trajno riješi. Niko od nas nema mogućnost da kupuje hidrofor i plaća njegovo održavanje, a i bilo bi apsurdno, jer račune za vodu, koji su tokom ljeta veći nego inače, redovno izmirujemo”, kazao je Stojović.

Prekida mora biti

Dragan Jelušić, rukovodilac vodovoda u JKZP, kazao je da je prema njegovim saznanjima u tom dijelu snabdijevanje vodom uredno. “Prije mjesec jedan od stanara te zgrade dolazio je kod nas, ali smo mi nakon toga pojačali kapacitet vodosnabdijevanja užeg dijela grada.

Zbog povećanja potrošnje na nižim tačkama i specifičnosti cjevovoda moguće je da u određenom dijelu dana opane pritisak, ali ne i da su 24 sata bez vode. Naša ekipa zbog provjere i danas je bila u toj zgradi, i, prema našim saznanjima, oni imaju uredno snabdijevanje vodom”, kazao je Jelušić, dodajući da JKZP ne može garantovati neprekidno snabdijevanje vodom.

Ugradnja hidrofora, pojasnio je Jelušić, nije u nadležnosti JKZP, ali su oni raspoloženi da u saradnji sa stanarima prevaziđu problem. “Mi smo otvoreni za saradnju, predstavnik stanara može da dođe kod nas i podnese zvaničan zahtjev i ukoliko postoji problem, biće riješen”, kazao je Jelušić.

Bonus video: