Širom Bijelog Polja zastave pohabane i na pola koplja

Samedin Agović kaže da stanje zastava istaknutih na javnim ustanovama najbolje oslikavaju karakter onih koji su zaduženi da se staraju o njima
142 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2011. 11:43h

Na zgradi Pravnog fakulteta i Studija menadžmenta u Ulici slobode u centru Bijelog Polja istaknute su tri zastave - državna, univerzitetska i opštinska, a građani su zapazili maćehinski odnos prema njima.

Slična je situacija na zgradi opštine i drugih javnih institucija te građani s pravom upozoravaju nadležne da neko treba da povede računa o tim simbolima jer pada u oči da su zastave, usljed izloženosti raznim vremenskim situacijama, zaprljane i dotrajale i odaju ružnu sliku grada.

Sasvim je očigledno da su zastave umotane na pola koplja i da o njima niko ne vodi računa.

Predsjednik NVO “Bjelopoljski demokratski centar“ Zdravko Janjušević smatra da građani s pravom komentarišu „maćehinski odnos“ prema državnim simbolima.

"Primjereno bi bilo da onaj ko je zadužen za to prođe tim putem, baci pogled uvis i vidi zaista jednu ružnu i tužnu sliku.

Apelujemo na one koji su zaduženi da se staraju o zastavama i drugim državnim simbolima da ih zamijene novim i o njima se staraju na adekvatan način, kako oni koji posjećuju naš grad ne bi odnosili ružnu sliku" kazao je Janjušević.

Zastave ispred fakulteta

Sličnu konstataciju iznio je i penzioner Momčilo Drašković, navodeći da nijesu samo na fakultetima zastave pohabane već i na drugim javnim ustanovama i institucijama. .

"U opštini to ne znaju ili namjerno okreću glavu. Zato one koji su zaduženi da se staraju o tome treba posebno edukovati", kazao je Drašković.

Predsjednik bjelopoljskog odbora Liberalne partije Samedin Agović prokomentarisao je da stanje zastava istaknutih na javnim ustanovama, najbolje oslikavaju karakter onih koji su zaduženi da se staraju o njima.

"Po tome se vidi koliko su privrženi državi i njenom strijemljenju ka evropskim integracijama", kazao je Agović.

Galerija

Bonus video: