U nedjelju u Bigovi ribarska fešta

Bigovski ribari podijeliće gostima „Ribarske večeri“ 150 kilograma skuše i luca, a posjetioci će ribu zaliti sa 100 litara bijelog vina „Krstač“
217 pregleda 0 komentar(a)
bigova, ribarska fešta, Foto: Željko Komnenović
bigova, ribarska fešta, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 05.08.2011. 10:30h

Mjesna zajednica Bigova u nedjelju 7. avgusta priređuje tradicionalno „Ribarsko veče“ prepoznatljivo po dobroj zabavi, ribi i vinu koje su pravi magnet za brojne goste i turiste koji ljetuju u Boki i ovom donjogrbaljskom ribarskom selu.

„Kao i svake godine trudimo se da sve bude na nivou. Riba i vino biće obezbijeđeni u dovoljnim količinama. Ribari iz Bigove su se potrudili da upriliče sve na pravi način i da zadovolje sve goste.“, kaže obećavajući dobar provod jedan od organizatora, Stanko Lazarević.

Bigovski ribari podijeliće gostima „Ribarske večeri“ 150 kilograma skuše i luca, a posjetioci će ribu zaliti sa 100 litara bijelog vina „Krstač“ i istom količinom „Vranca“ koje su obezbijedile podgoričke „Plantaže“.

Organizatori kažu da će muzičko zabavni program biti bogatiji nego prošlih godina. Goste će zabavljati Savo Ćetković, pjevačko društvo „Grbalj“, mažoretke tivatskog plesnog kluba „Modest“, folkloraši KUD „Nikola Đurković“ iz Kotora, a voditelj programa biće beogradski glumac Vuk Kostić.

U MZ „Bigova“ kažu da je interesovanje veliko i da i ove godine očekuju dobru posjetu koja je proteklih godina iznosila i do dvije hiljade posjetilaca.

Bonus video: