12 rala lubenica poklonio komšijama jer nije mogao da ih proda

Nakon što je Frljučkić dozvolio da se lubenica besplatno uzima sa njive, komšije su došle i za tri, četiri dana više od 100 tona odnijeli
0 komentar(a)
lubenice, Foto: Vlado Otašević
lubenice, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 05.08.2011. 08:31h

Ćazim Frljučkić (78) sa Konika tri godine na tuđoj zemlji na Sadinama u Gornjoj Gorici uzgaja lubenicu, a ove godine je bio prinuđen da 12 rala lubenice pokloni komšijama, zbog nemogućnosti da je proda.

Nakon što je Frljučkić dozvolio da se lubenica besplatno uzima sa njive, komšije su došle i za tri, četiri dana više od 100 tona odnijeli.

Frljučkić je godinama držao frizersku radnju u blizini Sat kule, ali se bavio i poljoprivredom, tako što bi u dogovoru sa vlasnicima zemlje na Sadinama, u Donjoj Gorici, i Pavlovini zasadio poljoprivredne proizvode.

"Ove godine sam na zemlji Momčila Raičevića iz Gornje Gorice posadio 12 rala lubenice. Sa Momčilom sam se dogovorio da zemlju na kojoj sam zasadio lubenicu očistim od kamenja i da je uzorem, a i da trošak oko vode i struje podmirim. Međutim, dogodilo se da čitav trud koji sam uložio propadne. Ovog puta nijednu lubenicu nisam prodao. Uložio sam devet hiljada eura", rekao je Frljučkić.

On je dodao da se niko nije ponudio da otkupi lubenicu.

"Niko nije ponudio da otkupi lubenicu. Nedjelju dana sam na otkupnoj stanici u Matagužima sa sinom pokušavao da dođem do koševa za lubenicu, međutim nismo ih mogli dobiti. Da smo imali koševe, možda bi bar nešto uspjeli da prodamo. Kada sam vidio da lubenica žuti i da će propasti na livadi, pustio sam komšije da je beru sami i nose. Nakon toga nije prošlo ni tri, četiri dana skoro sva lubenica je bila odnijeta sa livade", naveo je Frljučkić, koji ima troje djece.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: