Ostavio torbu sa burmanskim pitonom od 2 metra u autobusu za Herceg Novi

Kontrolori su primjetili da se nešto u torbi pokreće i prilikom provjere sadržaja utvrdili su da je riječ o zmiji
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 11:59h

Burmanski piton, dugačak dva metra, pronađen je u na pančevačkoj autobuskoj stanici, u torbi koju je trebalo ubaciti u gepek autobusa.

Po saznanjima beogradskog "Blica" jedna osoba je zamolila vozača da preveze torbu do Herceg Novog.

"Blic" piše da su kontrolori primjetili da se nešto u torbi pokreće i prilikom provjere sadržaja utvrdili su da je riječ o zmiji, nakon čega su pozvali policiju koja je preuzela brigu o torbi sa pitonom.

Pančevačka policija pronašla je juče osobu koja je ostavila torbu na stanici, kao i vlasnika pitona i nakon razgovora s njima u tužilaštvu će odlučiti da li će podnijeti krivičnu ili prekršajnu prijavu.

" Vlasnik pitona je pronađen i on je trenutno u Crnoj Gori. Iz toga se zaključuje da je zmiju trebalo da sačeka u Herceg Novom. Takođe, identifikovana je i osoba koja je pokušala da pošalje pitona za Crnu Goru" kažu u pančevačkoj policiji.

Inače, piton je, nakon što su ga policajci preuzeli sa stanice, smješten u, kako kažu, adekvatnu prostoriju, odakle su ga juče ujutro preuzeli radnici Beogradskog zoološkog vrta.

Zanimljivo je i da je od 1. juna 2011. godine burmanski piton stavljen na međunarodnu Cites listu strogo zaštićenih vrsta životinja.

" Od 1. juna strogo je zabranjeno privatno držanje ove vrste zmije. Da bi se prevezla u drugu zemlju, potrebna je posebna dozvola za izvoz iz zemlje iz koje se iznosi, kao i potvrda veterinara.

Dakle, ova zmija u poslednja dva mjeseca može samo ilegalno da se nabavi i ilegalno da se drži " navodi za "Blic" Aleksandar Rakočević, hranitelj zmija u beogradskom zoološkom vrtu.

Bonus video: