Pljevlja: Policija uhapsila Nikšićanina zbog 10 grama kokaina

Zaplijenjeni narkotici poslati sun u Forenzički centar na vještačenje, a o događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Bijelom Polju
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 16:17h

Pljevaljska policija uhapsila je danas Nikšićanina S.K. (31), kod koga je pronađeno oko deset grama kokaina i manja količina heroina.

Kako je saopštila Uprava policije, pljevaljski policajci su oko 13 sati i 40 minuta, postupajući po operativnim saznanjima, u blizini autobuske stanice u Pljevljima kontrolisala S.K.

On je, kako se navodi, tom prilikom odbacio od sebe zamotuljak od PVC kesice u kojem se nalazila praškasta materija težine 9,4 grama, za koju je preliminarnom analizom utvrđeno da se radi o kokainu.

Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet

„Policija je pretresom osumnjičenog pronašla još tri manja zamotuljka od aluminijske folije, koja su bila sakrivena u čarapi, a u kojima se nalazilo ukupno 1,1 gram praškaste materije, za koju je preliminarnom analizom utvrđeno da je heroin“, kaže se u saopštenju.

Zaplijenjeni narkotici poslati sun u Forenzički centar na vještačenje, a o događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Bijelom Polju, koji je izvršio kvalifikaciju krivičnog djela.

Osumnjičeni je zadržan u policijskim prostorijama Područne jedinice Pljevlja i protiv njega slijedi krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, uz koju će biti predat istražnom sudiji bjelopoljskog Višeg suda.

Bonus video: