Završen deveti međunarodni festival u Bijelom Polju

Kajakaški veteran Mirko Stanić najavio je mogućnost da se od sljedeće godine organizuje manifestacija „Dani skobalja i krkuše“
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2011. 16:56h

Nastupom tamburaškog orkestra “Mostar sevdah reunion“ u Bijelom Polju je završen Deveti međunarodni festival tamburaških orkestara. Završne večeri predstavili su se „Bjelopoljski tamburaši“, “Zvuci sa Ribnice“ sa gostom Marinkom Pavićevićem, “Petrovi tamburaši“ iz Šempetera-Slovenija, “Muzički signali“, “Požeški tamburaši“ iz Hrvatske, “Gradski tamburaški orkestar Branko Radičević“ iz Rume.

Dvodnevna manifestacija okupila je 15 ansambala iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije sa oko 150 učesnika, a žiri publike je obje večeri dodjeljivao nagradu najboljem ansamblu.

Uoči početka završne večeri, troje unučadi dr Sabra Šabanovića predali su članovima „Bjelopoljskih tamburaša“ čiji je član bio njihov djed, instrument na kojem je on godinama svirao.

U znak sjećanja na Šabanovića, jednog od utemeljivača Festivala tamburaša, kajakaškog kluba „Lim“, sportsko-ribolovnog društva “Sinjavac“, kajakaši su se simbolično spustili niz Lim

U znak sjećanja na Šabanovića, jednog od utemeljivača Festivala tamburaša, kajakaškog kluba „Lim“, sportsko-ribolovnog društva “Sinjavac“, kajakaši su se simbolično spustili niz Lim, ribolovci su izlovljavali ribu, dok su kolege tamburaši na Limskom mostu otpjevali njegove omiljene pjesme.

Na gradskom trgu priređen je koktel uz degustaciju ribe-skobalja i krkuše.

Kajakaški veteran Mirko Stanić najavio je mogućnost da se od sljedeće godine organizuje manifestacija „Dani skobalja i krkuše“.

Prve večeri nakon što je manifestaciju otvorio direktor Centra za kulturu Izet Erović, nastupio je Omladinski tamburaški orkestar Crne Gore, zatim Plavski tamburaši, orkestar “Kristali“-Županja, 'Limski biser“, “Zlatne strune“ – Tuzla, “Pljevaljski tamburaši“, orkestar “Branka Jovanovića“- Boljevac i gosti večeri “Legende”.

Galerija

Bonus video: