MDIF: Đukanović da povuče komentare i izvini se, odgovoran je ako bude napada

""Vijesti" su uvijek poslovale u skladu sa zakonom, pa su ipak bile više puta meta klevetanja Đukanović, koji je ranije pozivao na istrjebljenje protivnika i kritičara"
147 pregleda 19 komentar(a)
Harlan Mandel, Foto: Arhiva "Vijesti"
Harlan Mandel, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.04.2018. 14:22h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanoviće treba da povuče svoje komentare i javno se izvini, saopšteno je iz “Media investment development fund” (MDIF).

Američki fond koji je jedan od vlasnika ND i TV "Vijesti" je naveo da su alarmirani i užasnuti navodima Đukanovića koji je označio nezavisne medije i nevladine organizacije fašističkim.

"Pozivamo ga da smjesta povuče svoje komentare i javno se izvini zbog tako neosnovanih i provokativnih opaski. Đukanovićevi komentari su odgovor na izvještavanje "Vijesti" i MANS o ogromnim profitima njegovog sina na osnovu velikodušnih vladinih ugovora. Ne samo da su Đukanoviće tvrdnje potpuno netačne, već su neodgovorne i jako zapaljive uoči izbora u nedjelju. Strahujemo da Đukanovićevi komentari doprinose atmosferi straha i da mogu predstavljati legitimisanje fizičkih napada na novinare, NVO-e i druge koji traže otvorenost i transparentnost u crnogorskoj vladi, biznisu i društvu", ističu iz MDIF.

MDIF poručuje i da je Đukanovićeva odgovornost ako se takvi napadi i dese.

"Vijesti" su uvijek poslovale u skladu sa zakonom, pa su ipak bile više puta meta klevetanja Đukanović, koji je ranije pozivao na istrjebljenje protivnika i kritičara. Tokom Đukanovićevih 25 godina u srcu političkog života države, "Vijesti" i zaposleni u toj kompaniji su doživjeli preko 25 fizičkih napada, napad eksplozivnom napravom, brojne verbalne napade i konstantno finansijsko remećenje. Tokom tog perioda, svi počinioci su prošli gotovo nekažnjeni, pa niti jedna osoba nije proglašena odgovornim za naređivanje napada. Tražimo od Đukanovića da povuče svoje komenater i da, umjesto da demonizuje nezavisne medije i NVO, prepozna i podrži vitalnu ulogu koju imaju u demokratskom životu", zaključuju u MDIF.

Bonus video: