Vojičić smijenjen, Slavko Šepić vršilac dužnosti direktora RTCG

Za smjenu je glasalo 5 članova Savjeta, protiv su bila trojica, a jedan član Savjeta odbio je da se izjasni.
147 pregleda 0 komentar(a)
Vojičić i Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojičić i Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.07.2011. 15:08h

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) smijenio je danas generalnog direktora Branka Vojičića, i imenovao za vršioca dužnosti Slavka Šepića, dosadašnjeg savjetnika za strateški razvoj.

Za smjenu je glasalo 5 članova Savjeta, protiv su bila trojica, a jedan član Savjeta odbio je da se izjasni.

Za smjenu su glasali predsjednik Savjeta Duško Simonović, i članovi Savjeta Goran Đurović, Slavica Striković, Momčilo Zeković i Nikola Vujanović.

Protiv su bili Draško Đuranović, Vojo Banović i Branko Banjević. Veselin Vujanović je odbio da glasa.

Inicijativu za smjenu Vojičića podnijeli su članovi Savjeta Slavica Striković, Goran Đurović i Momčilo Zeković.U obrazloženju zahtjeva za smjenu Vojičića, oni su naveli da je generalni direktor odgovoran za nezakonito poslovanje i niz drugih nepravilnosti, zbog kojih je Savjet odbio da usvoji finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Duško Simonović je prije sjednice Savjeta najavio da će, ukoliko Vojičić ne bude smijenjen, podnijeti ostavku na tu funkciju.

Šepić bio protiv Mila Đukanovića

Devedesetih godina prošlog vijeka Šepić je bio na čelu Radija Crne Gore, državnog radija koji je 1997. godine došao u poziciju da se uređivački odredi prema sukobu unutar Demokratske partije socijalista.

Kako je pisala Naša Borba te godine, Slavko Šepić je kao glavni urednik "odbacio mogucnost da se objavi makar i vijest o mitingu podrške Milu Đukanoviću i Svetozaru Maroviću, održanom u Podgorici, ubrzo po obznanjivanju raskola u vrhu DPS-a.

"To je bio razlog uredniku emisije 'Novosti dana'' Radovanu Miljaniću da podnese ostavku i traži raspored na druge poslove", javila je tada Naša Borba iz Podgorice.

Bonus video: