Park šuma na Zlatici i Ćemovskom polju bogatije za 850 sadnica

"Uključivanje svih aktera u ovakve inicijative je veoma važno u cilju jačanja svijesti i edukacije. Kroz ove inicijative se podstiče volonterski duh i jača volonterizam kod mladih a sve u svrhu zaštite prirode i unaprđenja stanja u oblasti životne sredine", saopšteno je iz NVO Green Home
222 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2018. 13:56h

Park šuma na Zlatici bogatija je za 330 sadnica crnog bora, dok je u park šumi na Ćemovskom polju posađeno 520 sadnica crog bora, pinjola i košćele.

NVO Green Home u saradnji sa Upravom za šume, Direktoratom za vanredne situacije, Službom zaštite glavnog grada, Montenomaksom i DOO Zelenilom sprovela je akcije sadnje.

"Akcijama su se pridružili predstavnici NVO Off Road Adventures Montenegro, volonteri NVO Green Home, volonterski klubovi Crnogorskog Telekoma, gimnazije "Slobodan Škerović", građevinsko – geodetske škole "Marko Radević" kao i SSS Sergije Stanić. Takođe, akcijama su se pridružili i mališani iz vrtića "Dobra Vila" i Mondo creativo. Ukupan broj volontera na obje akcije bio je oko 250. Uključivanje svih aktera u ovakve inicijative je veoma važno u cilju jačanja svijesti i edukacije. Kroz ove inicijative se podstiče volonterski duh i jača volonterizam kod mladih a sve u svrhu zaštite prirode i unaprđenja stanja u oblasti životne sredine", saopšteno je iz NVO Green Home.

Dodaju da imajući u vidu brojne pritiske sa kojima se suočavaju ove dvije park šume kao što su nelegalna sječe i štete pričinjene od požara, smatraju za shodno sprovođenje navedenih akcija a sve u cilju unapređenja stanja i podsticanja drugih organizacija i društveno-odgovornih kompanija na sprovođenje sličnih ekoloških akcija.

Aktivnosti su finansijski podržane od Crnogorskog Telekoma i od strane Ministarstva finansija od dijela prihoda od igara na sreću kao i Uprave za šume i preduzeća Montenomaks koji su svoj doprinos dali u vidu donacije sadnica.

Galerija

Bonus video: