Ako Vojičića ne smijene Simonović će sam otići

Pored Simonovića, za odlazak generalnog direktora Javnog servisa glasaće članovi Savjeta Slavica Striković, Goran Đurović i Momčilo Zeković
0 komentar(a)
Branko Vojičić, Duško Simonović, Foto: Arhiva Vijesti
Branko Vojičić, Duško Simonović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.07.2011. 08:38h

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) danas će najvjerovatnije smijeniti generalnog direktora Branka Vojičića, a potom i izabrati vršioca dužnosti direktora Javnog servisa.

Sa sigurnošću se, međutim, ne može tvrditi da li će pet, od ukupno devet članova Savjeta, podići ruku za Vojičićev odlazak, ali bi drugačiji epilog današnje sjednice predstavljao svojevrsno iznenađenje, nakon kojeg bi predsjednik Savjeta Duško Simonović, izvjesno, podnio ostavku na tu funkciju.

Pored Simonovića, za odlazak generalnog direktora Javnog servisa glasaće članovi Savjeta Slavica Striković, Goran Đurović i Momčilo Zeković, koji su i podnijeli inicijativu za sazivanje sjednice i smjenu Vojičića.

Peti i odlučujući glas trebalo bi da donese Nikola Vujanović, koji je, zajedno sa pomenutih troje članova Savjeta, nedavno javno podržao Simonovića

Peti i odlučujući glas trebalo bi da donese Nikola Vujanović, koji je, zajedno sa pomenutih troje članova Savjeta, nedavno javno podržao Simonovića, nakon što je kolegijum generalnog direktora RTCG zatražio njegovu smjenu zbog uvreda izrečenih na račun čelnih ljudi Javnog servisa.

Prema saznanjima „Vijesti“, to, međutim, ne znači da će Vujanović danas sigurno da glasa za odlazak Vojičića, a ako to on ne uradi, tas na vagi mogao bi da bude Veselin Vujanović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: