Opština Budva riješila problem štandova pored mora: Prodavci ostaju na šetalištu

U dogovoru sa Sekretarijatom za urbanizam određen je dio šetališta koji bio odobren za postavljanje privremenih štandova
350 pregleda 0 komentar(a)
Budva, šetalište, Foto: Vuk Lajović
Budva, šetalište, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.07.2011. 16:06h

Gradonačelnik Lazar Rađenović odobrio je predstavnicima 24 porodice iz Budve, koje se nalaze u teškom socijalnom stanju, da na dijelu šetališta od Jadranskog sajma, do restorana Obala“, postave privremene lokacije.

Zahtjev porodica kojima je to, kako su navele, jedini način da se prehrane i obezbijede novac za zimski period, dostavljen je Opštini prije 15 dana, nakon čega je, u dogovoru sa Sekretarijatom za urbanizam, određen dio šetališta koji bi kroz socijalni program bio odobren za postavljanje privremenih lokacija, odnosno štandova.

Navodeći da je “upravo kroz ovakav program Opština izašla u susret mnogim porodicama”, predstavnik podnosilaca zahtjeva Boro Krković pozdravio je odluku opštinskog rukovodstva da pomogne svojim sugrađanima koji se nalaze u teškim finansijskom i socijalnom stanju.

Štandovi u oviru socijalnog programa

“Riječ je o dvadesetak štandova od po 1,5 metara dužine, koji su postavljeni na šetalištu u okviru ovakvog socijalnog programa. Ovakve privremene lokacije ne mogu da ugroze nikoga, a određenim porodicama omogućiće mnogo - od obezbjeđenja novca za liječenje do školovanja djece, a više nije ni sramota reći i da prežive. Zato se i pitamo da li ima onih koji uopšte i mogu napadati ovakav program Opštine”, rekao je Krković, na opaske da je “izdat veliki broj lokacija, te da ih ima više nego prošle godine”.

"Nikom ko nema paprire nije dozvoljeno da prodaje na tom dijelu šetališta"

On je istakao da se “na nekim drugim lokacijama, poput Jadranskog sjama, prodaje mnogo više robe nego na privremenim lokacijama iz socijalnog programa”.

“Ispoštovali smo sve one preporuke koje smo dobili od nadležnih u Opštini, tako da su postavljeni štandovi određene veličine, a nikom ko nema paprire nije dozvoljeno da prodaje na tom dijelu šetališta. U vrijeme krize, u Budvi se kroz ovakav program riješio problem mnogih onih koji žive kao podstanari, nemaju stalne izvore prihoda, ili su ostali bez posla”, kazao je Krković.

Bonus video: