Nakon više od 20 dana u centar Danilovgrada stigla voda

Stanari nijesu znali da li im je snabdijevanje vodom omogućeno tako što je hidrofor pušten u rad, jer im ga niko nije pominjao
369 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 20.07.2011. 17:23h

Problemi sa vodosnabdijevanjem koji su stanari zgrada u užem dijelu Danilovgrada imali proteklih dvadeset dana, nakon pisanja „Vijesti“ riješen je.

"U utorak su nas kontaktirali iz lokalne uprave i Komunalnog preduzeća i istog dana obezbijedili nam redovno snabdijevanje vodom, na čemu smo im zahvalni. Lokalna uprava i rukovodstvo Javno komunalno zanatskog preduzeća shvatili su problem kojem smo bili izloženi prethodnih dana i imali su razumijevanja da ga riješe“, kazao je „Vijestima“ Miodrag Kovačević predstavnik stanara.

Stanari nijesu znali da li im je snabdijevanje vodom omogućeno tako što je hidrofor pušten u rad, jer im ga niko nije pominjao. Kako su kazali voda je stigla, a iz lokalne uprave su ih zvali da provjere je li sve u redu.

Direktor danilovgradskog JKZP Darko Đuričković, kazao je da je problem riješen i da su ekipe kontrolisale snabdijevanje vodom u tom dijelu grada

Zdravko Simonović, rukovodilac ekonomsko - pravnog sektora JKZP kazao je “Vijestima” da je hidrofor uključen i da će ga održavati Komunalno preduzeće, a o dosadašnjem dugu za njegovo održavanje, što je bio i razlog za nestašicu vode u zgradi u centru, naknadno će se dogovoriti Opština, JKZP i stanari.

Vodu trošite racionalno

Direktor danilovgradskog JKZP Darko Đuričković, kazao je da je problem riješen i da su ekipe kontrolisale snabdijevanje vodom u tom dijelu grada.

Iz Komunalnog su apelovali na stanovništo, posebno priogradskog i seoskog područja da vode računa o potrošnji vode

“Problem je na zadovoljstvo stanara i svih nas riješen i oni sada imaju normalno snabdijevanje vodom”, kazao je kratko Đuričković.

Javno komunalno zanatsko preduzeće je zbog problema u vodosnabdijevanju u određenim danilovgradskim naseljima ranije dostavilo saopštenje, u kom piše da oni preduzimaju sve potrebne radnje i poslove tehničkog održavanja i funkcionisanja vodovodnog sistema, ali i da se trenutno zahvataju višestruko veće količine vode od onih koje su potrebne stanovništvu, privredi i ustanovama Opštine Danilovgrad.

Iz Komunalnog su apelovali na stanovništo, posebno priogradskog i seoskog područja da vode računa o potrošnji vode, odnosno da je ne troše nenamjenski i neracionalno, kako bi je svi građani imali dovoljno.

Bonus video: