Zelenilo uređuje park Ivana Milutinovića, pijesak prepreka za djecu i starije

"Svaki dan prolazim tom stazom i pijesak je zaista loše postavljen", kaže Marina
99 pregleda 0 komentar(a)
park Ivana Milutinovića uređenje, Foto: Zoran Đurić
park Ivana Milutinovića uređenje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.07.2011. 08:18h

U parku Ivana Milutinovića koji se nalazi preko puta republičke Skupštine radnici "Zelenila" rade na nasipanju staza za pješačenje pijeskom, a građani se žale da je teško i gotovo nemoguće hodati po toj podlozi.

Pogotovo je teško proći starijim osobama i maloj djeci pjeskom.

Marina iz Stare varoši koja svakodnevno prolazi tim putem tvrdi da je staza sa nedavno postavljenim pijeskom neprohodna.

"Svaki dan prolazim tom stazom i pijesak je zaista loše postavljen. Uopšte nijesam zadovoljna i nadam se da će Glavni grad nešto preduzeti povodom tog problema", kazala je Marina.

Jovanka koja živi na Zabjelu nije oduševljena tom idejom što se na šetnim stazama postavio pijesak.

"Još nijesam prolazila Ivanovim parkom otkad su postavili pijesak, nijesam pristalica toga. Smatram da je bolje da su postavili zalene površine", kazala je ona.

Komnen Žankić je drugog mišljenja i smatra da je ta akcija korisna za građane.

"Ovaj park predstavlja idealan odmor u vrelim podgoričkim danima. On je spas za nas građane pogotovo u ljetnjem periodu. Mislim da je dobar potez što su staze prekrivene pijeskom. Najbitnije je da ga sačuvamo od nas samih, da ne budemo nesavjesni i da bacamo otpad na sve strane u naš divni park", naglasio je Žankić.

Direktor JP "Zelenila" Srđan Mugoša kazao je da je potrebno da prođe par dana kako bi pijesak dobro slegnuo.

"Park Ivana Milutinovića nam je sada prioritet. Postavili smo pijesak, sad je potrebno da sačekamo nekoliko dana da bi se pijesak uvaljao i da bi se sve to lijepo sleglo kako bi građani mogli da prolaze tom stazom bez ikakvih poteškoća. Isti pijesak smo postavili i u Karađorđevoj ulici, samo je pitanje vremena kada će se pijesak sleći. Već su postavljene kante za otpatke, a planiramo da park obogatimo i novim klupama", istakao je Mugoša.

A. R.

Bonus video: