Dječiji pjesnik Ljubivoje Rušumović i mladi šahisti igrali simultanku na 26 tabli

Igra sa poznatim dječijim pjesnikom bila je dobra propaganda šaha
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2011. 16:13h

Poznati dječiji pjesnik Ljubivoje Ršumović odigrao je sinoć u salonu hotela “Pljevlja” simultanku na 26 tabli sa učenicima članovima šahovskih klubova osnovnih i srednjih škola u Pljevljima.

Osim ŠK “Osnovnih i srednjih škola” organizator je bio i opštinski Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Bolji mladi šahisti

Simultanka je zavšena rezultatom 14-12 u korist mladih takmičara, koji su ostvarili 10 pobjeda, osam remija i osam poraza.

Pobjede su upisali Amra Bajrović, Milica Čurović, Nevena Radošević, Sanja Mišović, Nemanja Vuković, Miljan Bubanja, Aleksa Aničić, Božidar i Vasilije Krstonijević i Josif Gogić.

Simultanka u hotelu "Pljevlja"

Remizirali su Anđela Janjušević, Berina Ajanović, Marko Marjanović, Aleksandar Drašković, Stjepan Krstonijević, Stefan Ječmenica, Vladan Gačević i Ivan Ćurčić.

Simultanka sa poznatim dječijim pjesnikom, koji je na samom početku naglasio da je bolji pjesnik nego šahista, bila je dobra propaganda šaha, a, prije svega, divan uvod u Balkansko pojedinačno prvenstvo za juniore koje se od 1. do 10. jula održava u Akademskom centru u Pljevljima.

Na turniru 10 šahista

Na turniru će učestvovati deset šahista, a igraće se po kružnom sistemu u devet kola.

Šest učesnika Prvenstva su prvaci Albanije – Vata Oltian, Bosne i Hercegovine - Aleksandar Kokotović, Bugarske - Sašo Andreev, Makedonije - Igor Petrovski, Rumunije - Aleksandru Ovidiu Stanciu i Srbije - Vladimir Luković, dok Crna Gora ima četiri predstavnika.

Na turniru će učestvovati deset šahista, a igraće se po kružnom sistemu u devet kola

„Miloš Pečurica je naš juniorski prvak, Nikola Potpara je delegiran u ime organizatora, a Aleksandar Kokotović i Božidar Kisić su nadomjestili izostanak prvaka Grčke i Turske.

Organizatori su uz podršku brojnih sponzora obezbijedili bogat nagradni fond za sve učesnike, a za pobjednika i specijalnu nagradu – produženi vikend na Crnogorskom primorju za dvije osobe, dar Hotelsko-edukativnog centra 'Miločer'”, rekao je predsjednik Operativnog tima prvenstva Zoran Radošević.

Galerija

Bonus video: