Crnogorski pacijenti sa oftamološkim problemima će se liječiti u klinici "Miloš"

U toj ustanovi tvrde, da pacijenti koji se upute na neku od klinika u regionu, na liječenje čekaju najduže mjesec dana.
410 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2011. 08:58h

Crnogorski pacijenti sa ozbiljnijim oftalmološkim problemima ubuduće će moći da se liječe u privatnoj specijalnoj bolnici „Klinika Miloš“ u Beogradu, nakon što je Fond za zdravstveno osiguranje potpisao ugovor sa tom zdravstvenom ustanovom.

Na taj način ovdašnjim pacijentima, koje upute Klinika za očne bolesti KC i Fond, pružena je mogućnost da na toj klinici obavljaju veoma složene i komplikovane operacije, poput transplantacije rožnjače, operacija na zadnjem segmentu oka kod oftalmoloških vaskularnih oboljenja ili povreda oka, ekstraokularne i intraokularne operacije ablacije retine, te liječenje oka kros linking metodom.

„ Osiguranici koji su do sada upućivani na VMA, Institut za očne bolesti u Pasterovoj ulici i KBC 'Zvezdara', zbog nedostatka oftalmologa u tim ustanovama, u posljednje vrijeme morali su duže da čekaju na liječenje, zbog čega smo se odlučili na saradnju sa privatnim očnim klinikama iz Srbije“, saopštili su iz Fonda.

Oni su objasnili da su na predlog Klinike za očne bolesti KC saradnju obnovili sa KBC „Zvezdara“ i odlučili se na ugovor sa “Klinikom Miloš“ koja je ponudila najbolje uslove za liječenje crnogorskih pacijenata i doedukaciju ljekara.

Osiguranici će se, kako su naveli iz Fonda, na liječenje u tu kliniku upućivati prema dosadašnjoj praksi, odnosno isključivo na predlog konzilijum oftalmologa Kliničkog centra

Takođe, u toj ustanovi tvrde, da pacijente koji se upute na neku od klinika u regionu, na liječenje čekaju najduže mjesec dana.

„Najveći broj crnogorskih osiguranika na liječenje se upućuje u srbijanske zdravstvene ustanove i to većinom u Klinički centar Srbije, na VMA, Institut za kardiovaskularne bolesti 'Dedinje' i Klinički centar Vojvodine“, saopštili su iz Fonda, dodajući da je prošle godine za 6.369 pacijenata liječenih u Srbiji izdvojeno skoro 700 hiljada eura.

Osiguranici će se, kako su naveli iz Fonda, na liječenje u tu kliniku upućivati prema dosadašnjoj praksi, odnosno isključivo na predlog konzilijum oftalmologa Kliničkog centra

Takođe, u srbijanske oftalmološke klinike, prošle godine o trošku Fonda, na liječenje je upućeno 450, dijagnostiku 37 i na kontrolu 188 osiguranika.

„Od toga je najviše osiguranika, njih 278 liječeno na oftalmološkoj klinici VMA, dok je na Institutu za očne bolesti KCS 12 pacijenata sa oboljenjima oka.

Bonus video: