Spašen ribolovac koji je bio zaglavljen na obali

0 komentar(a)
ribolovac, spašavanje, Foto: Služba zaštite i spasavanja Glavnog grada
ribolovac, spašavanje, Foto: Služba zaštite i spasavanja Glavnog grada
Ažurirano: 11.04.2018. 11:56h

Služba zaštite Glavnog grada Podgorica zajedno sa ekipom Hitne medicinske pomoći sinoć je spasila muškarca koji je imao teške povrede noge, a koji se nalazio na nepristupačnom djelu obale, gdje se spajaju rijeke Morača i Zeta.

Kako je saopšteno iz Službe zaštite, riječ je o ribolovcu koji je skliznuo na jednom dijelu obale i tom prilikom zadobio teže povrede.

"Dojavu da je jedno lice na nepristupačnoj poziciji na stijenama u blizini Duklje od HM pomoći, Služba zaštite dobila je desetak minuta prije 20 časova. Na lice mjesta upućena su tri vozila i osam spasilaca, koji su zajedno sa ekipom HMP na lice mjesta zatekli lice sa teškim povredama donjih ekstremiteta i koje se nalazilo na izuzetno teškom i nepristupačnom terenu. Nakon ukazivanja prve pomoći spasioci alpinistickog tima Službe zaštite, specijalizovani za ovakve vrste intervencija uz pomoć kolega i ljekara HMP uspjeli su upotrebom specijalne opreme i korišćenjem posebnih vještina da lice izvuku u 21, 40 minuta i predaju na dalji tretman medicinskim ekipama", saopšteno je

.

Bonus video: