Protest mještana sela sa Žabljaka zbog uništavanja lokalnih puteva

Mještani sela koja gravitiraju tepačkim šumama nijesu dozvoljavali otpremu građe iz šume zbog čega je policija morala da interveniše
155 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Žabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.06.2011. 17:34h

Nezadovoljni odnosom koncesionara nad šumama na prostoru Opštine Žabljak, grupe mještana sela koja gravitiraju šaranskim i tepačkim šumama su protestovali zbog čega je morala sda interveniše i policije.

Nekoliko mještana je privedeno, izrečene su i mjere upozorenja ali, kako je kazao izvor iz policije, i pored tenzija situacija je pod kontrolom.

Nezadovoljni stanjem lokalnih makadamskih puteva u Šarancima, grupa mještana tamošnjih sela ušla je u krug pilane u Njegovuđi vlasništvo firme "Karapidis Bross", smatrajući da su kamioni te firme prevozeći balvane oštetili tamošnje puteve.

Intervenisala je i policija i nakon upozorenja da nemaju pravo na takav vid protesta, udaljili su se iz kruga.

Iz istih razloga okupili su se i mještani sela koja gravitiraju tepačkim šumama i nijesu dozvoljavali otpremu građe iz šume zbog čega je policija takođe morala da interveniše.

U cilju prevazilazilaženja problema za utorak je zakazan sastanak kod predsjednika Opštine Isaila Šljivančanina na koji su pozvani izvršni direktor frirme "Karapidis Bross" Ratko Maksimović, šefica područne jedinice Uprave za šume mr. Slavka Čabarkapa, opštinski sekretar za građevinarstvo, urbanizam i kmunalnu djelatnost Sava Zeković, direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović i direktor drvoprerađivačkog preduzeća WOOD Dušan Karadžić.

Bonus video: