Kakve sve mašine vidi turista kada izađe iz Sozine

Širom barske opštine i ove godine ostaje nekoliko uskih grla čije rješavanje mora da sačeka bolja vremena, odnosno više novca
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 16:23h

Kada turista izađe iz tunela Sozina i krene prema Ulcinju čekaju ga - bageri i gradilišta.

Novi nadvožnjak u Baru koji bi trebalo da se gradi do sredine jula ponijeće teret ljetnjih gužvi, jer sva ostala saobraćajna uska grla ostaju neriješena.

Ništa novo, svake godine se to dešava u Baru sa prvim većim talasom gostiju, pa se zato željno očekuje novi nadvožnjak, koji su vlasti odlučile da finiširaju baš usred sezone.

Među mještanima za sada su se najviše mučili u naselju Polje odakle u julskim i avgustovskim špicevima godinama bespomoćno čekaju da se automobilima priključe na magistralu.

“Novi nadvožnjak je dobra stvar, međutim, način na koji su izvedeni petlja i rješenje kružnog toka za Polje veoma je sporan. Sada se lako ulazi u Polje sa Topolice, ali će i te kako teško biti ući na novi kružni toku u Polju iz smjera Ulcinja, Starog Bara ili Popovića, a da ne pominjemo da ćemo u sezoni imati hiljade vozača koji se prvi put srijeću sa ovim saobraćajnicama”, kazao je predsjednik Odbora Mjesne zajednice Bar II Zoran Vojvodić.

Širom barske opštine i ove godine ostaje nekoliko uskih grla čije rješavanje mora da sačeka bolja vremena, odnosno više novca.

Prije svega to je Žukotrlica, gdje jeu nekoliko navrata predlagano podizanje pješačkih pasarela. Međutim, tu se nije odmaklo dalje od zamisli. Planirano produženje bulevara od zgrade Opštine ka Žukotrlici za sada ostaje na papiru, a realizacija tog plana riješila bi i taj problem.

Između Bara i Sutomora u kasnim popodnevnim satima u zenitu sezone takođe treba isčekivati zakrčenje saobraćaja vozilima kojima se kupači odvoze sa plaža.

Najsporniji potez je od izlaza iz tunela Sozina ka priključenju na magistralni put Sutomore-Petrovac, gdje je pad formalno sedam stepeni, a izvedene su samo dvije trake.

Ilustracije radi, na suprotnoj strani tunela, uz mnogo blaži pad, od naplatnih rampi odmah idu tri trake.

Ulazak samo jednog natovarenog šlepera u bilo kojem smjeru, vožnju tom relativno kratkom dionicom pri ljetnjim vrelinama pretvara u košmar. Raskrsnice kod „Volija“ i kod zgrade policije najspornija su mjesta za vozače na Topolici, što dokazuju skoro svakodnevni udesi na oba mjesta.

Veliki problem ove sezone ostaje i neosvijetljeni tunel Haj-Nehaj, odnosno tunel na administrativnoj granici Bara i Ulcinja.

Galerija

Bonus video: