Zbog nesporazuma 27 soba u naselju Vruja ostalo bez patosa

Komisija je obezbijedila novac samo za porodice korisnike MOP-a, odnosno soijalnih davanja i izvođač je bio u obavezi da uradi sobe pomenutih porodica.
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 16:39h

Postavljanju novog patosa u izbjegličkom naselju Vruja u Gusinju, koje je počelo u marta, a koje je izvodio DOO "Matador" iz Bijelog Polja, je završeno, ali radovi nijesu pokrili sve sobe u tom naselju zbog čega su brojne ostale bez patosa.

Vladina Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, za taj posao obezbijedila je 24.400 eura, postavljane su pločica "A" klase, ali je na početku radova došlo do nesporazuma.

Naime, Komisija je obezbijedila novac samo za porodice korisnike MOP-a, odnosno soijalnih davanja i izvođač je bio u obavezi da uradi sobe pomenutih porodica.

"U naselju imamo brojne bolesnike, jer ovakvi uslovi najčešće dovode do plućnih bolesti, pa narod završava u Brezoviku"

"Narod je osim patosa iznio i sve iz svojih soba, misleći da će biti kao što je rečeno. Ukupno ima 88 soba, što znači da oko 27 soba nije dobilo patos i da stoje tako prazne bez ikakvih stvari“, rekao je Kanjiža.

On dodaje, da je zbog tog problema dosta porodica primorano da živi pod kiriju, a pojedini nemaju ni za hljeb i zatražio od nadležnih da se ovo pitanje što prije riješi.

"I danas u naselju imamo brojne bolesnike, jer ovakvi uslovi najčešće dovode do plućnih bolesti, pa narod završava u Brezoviku. Krivca ne treba tražiti, nego se mora što prije naći rješenje, da se posao završi, da ljudi ne bi i ovo malo ognjišta što imaju napuštali“, kazao je Kanjiža.

Njegove navode potvrdila je i Stanica Dedić, koja je dodala da bolesnika iz naselja ima najviše, posebno starijih i nezaštićenih osoba, kojima cijelo društvo treba malo više da pomogne.

Šarkinović: Izvođač izgleda nije bio u toku

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović, je rekao da izvođar radova izgleda nije bio u toku i da ostaje da lokalna samouprava iznađe rješenje sa Zavodom za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica oko završetka posla.

"Karitas je najprije odradio patos u jednom dijelu naselja za raseljena lica, a ostatak se radio novcem Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i ona je dala novca tačno onoliko koliko je imalo socijalaca, korisnika MOP-a. Međutim, ostao je još jedan dio neurađenih soba i ostaje u obavezi da lokalna uprava u partnerstvu sa Zavodovom za zbrinjavanje izbjeglica nađe neku međunarodnu organizaciju koja će donirati preostali dio patosa", kazao je Šarkinović.

Galerija

Bonus video: