Ni klizište nije sanirano, vrtić u Novom ni na vidiku

Bivši ministar prosvjete Predrag Bošković obećao otvaranje vrtića na Toploj do početka školske 2016/17
0 komentar(a)
Vrtić Naša radost HN, Foto: Slavica Kosić
Vrtić Naša radost HN, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.04.2018. 16:23h

Sanacija parcele od oko 500 kvadrata na Savini na kome je vrtić “Naša radost”, trebalo bi da bude završena do kraja mjeseca.

Vrijednost radova koje izvodi kompanija “Intermost” iz Podgorice je 650.000 eura, a rekonstrukcija vrtića trebalo bi da počne na jesen.

Vrtić u hercegnovskom naselju zatvoren je prije dvije godine, nakon nakon što je zbog klizišta pala jedna od nastrešnica i zaključeno da boravak djece i zaposlenih nije bezbjedan.

Naposredno nakon zatvaranjaa, tadašnji ministar prosvjete Predrag Bošković kazao je u Herceg Novom da će novi vrtić biti izgrađen do početka školske 2016/17.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da je početak rekonstrukcije vrtića planiran na jesen i da je izrada glavnog projekta u toku, ali ne i kada će primiti mališane.

Procijenjena vrijednost radova sa opremanjem i uređenjem terena iznosi oko 2,1 milion eura, a novac će biti obezbijeđen iz KFW kredita i kapitalnog budžeta države.

Mališani iz vrtića na Savini uzrasta do tri godine sada borave u zadužbinskoj kući Nikole Nina Ukropine u Igalu, a stariji u dijelu srednje škole “Ivan Goran Kovačić“.

Adaptaciju prostorija finansirala je Opština Herceg Novi.

Bonus video: