Za RTCG malo i 10 miliona, opet posluju sa gubitkom

Prema finansijskom izvještaju, Javni servis je lani prihodovao oko 11,2 miliona, a troškovi poslovanja iznosili su oko 11,8 miliona eura.
56 pregleda 0 komentar(a)
Sjednica savjeta RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
Sjednica savjeta RTCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.06.2011. 08:54h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) ostvarila je gubitak od 1,2 miliona eura u 2010. godini, zbog čega bi se uskoro moglo glasati i o smjeni generalnog direktora Branka Vojičića.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama "Vijesti", pitanje Vojičićevog ostanka na čelu Javnog servisa moglo bi se postaviti već danas, ako se oko toga prije početka sjednice usaglasi većina članova Savjeta.

Današnje izjašnjavanje o izvještaju o finansijskom poslovanju RTCG za 2010. godinu predstavlja svojevrsno opipavanje terena da li u Savjetu postoji većina za smjenu Vojičića.

Izvori "Vijesti", međutim, smatraju da će se o tome uskoro glasati, čak i ako Savjet danas aminuje gubitak od 1,2 miliona, što je potpuno neizvjesno.

"Ako do kraja juna ne objavimo izvještaj na sajtu RTCG, Savjet praktično podnosi ostavku. To je predviđeno Zakonom o javnim radio-difuznim servisima, ali je nejasno da li Savjet snosi odgovornost i ako objavi neusvojeni izvještaj. Nelogično je da zbog lošeg poslovanja RTCG odgovornost snosi Savjet, a ne generalni direktor, pa bi zbog toga izvještaj mogao i biti usvojen, a tek potom postavljeno pitanje Vojičićeve smjene“, pojasnio je izvor "Vijesti", zahtijevajući anonimnost.

Vojičić na prošloj sjednici Savjeta nije govorio o dugu RTCG, ali je u šoljici popijene kafe tražio epilog rasprave.

Prema finansijskom izvještaju, Javni servis je lani prihodovao oko 11,2 miliona, a troškovi poslovanja iznosili su oko 11,8 miliona eura.

Preostali gubitak od oko 600 hiljada eura odnosi se na amortizaciju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: