Divlji bazen niče ispred hotela u Petrovcu

Ministarstvo na čijem je čelu tada bio Predarag Sekulić u dva navrata je odbilo da izda dozvolu za gradnju hotela...
252 pregleda 0 komentar(a)
bazen, Petrovac, Foto: Privatna arhiva
bazen, Petrovac, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.04.2018. 14:12h

Budvanska Komunalna policija i inspekcija prijavila je građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) da je kompanija “Ljetopis stars“ nelegalno izgradila otvoreni bazen ispred svoga hotela u srcu Petrovca.

“Obavještavamo vas da je inspektor po službenoj dužnosti izašao na teren i na gradilištu hotela ‘Ljetopis stars’ uočio da se ispred hotela zida otvoreni bazen, a što nije na slici projekta koji se nalazi na građevinskoj tabli i po svemu sudeći ne poštuje se projekat i građevinska dozvola“, navodi se u prijavi koja je uoči vikenda proslijeđena Upravi za inspekcijske poslove i MORT-u.

Navode da su uz prijavu nadležnima u Podgorici proslijedili i foto-elaborat.

Gradnja prvog solitera - zajedničkog projekta podgoričkih kompanija “Ljetopis“ i “Zetagradnja”, Borislava Mijovića i Blagote Radovića, izazvala je od samog početka oštre osude javnosti i mještana Petrovca.

Investitori su uspjeli da sagrade svih 11 spratova hotela, uprkos tome što je 2014. godine, peticijom 700 mještana, oboren planski dokument “Pterovac centar”, jer vlasti nijesu poništile građevinsku dozvolu.

Tada je Budvom upravljala DPS-SDP koalicija.

Podgorička kompanija dobila je od MORT-a dozvolu za gradnju kondo-hotela sa depadansima, suterenom, prizemljem i 11 spratova.

Ministarstvo na čijem je čelu tada bio Predarag Sekulić u dva navrata je odbilo da izda dozvolu, imajući u vidu i da je starim planskim dokumentom preporučena spratnost bila pet etaža, ali je kompanija koju je zastupala advokatica Ana Đukanović pred Upravnim sudom oba puta dobila spor, nakon čega su i dobili “zeleno svjetlo”.

Gradnja dva spojena solitera koji su sada uknjiženi na kompanije “Ljetopis stars“ i „Zetagradnja Petrovac“, privodi se kraju nakon što je stagnirala nekoliko godina.

Soliteri su potpuno izmijenili izgled Petrovca, mjesta sa uglavnom nižim zgradama.

Time se takozvana budvanizacija - sinonim urbanističkog haosa, preselila i u Petrovac.

Detaljnim urbanističkim planom iz 2009. nije precizirana spratnost objekata, odnosno definisana je terminom - “preporučeno“, ali ne i obavezujuće, zbog čega je i došlo do toga da u tom primorskom mjestu “niknu” i soliteri.

Bonus video: