Gaši: Gradonačelnik diskriminiše Rome ako ne jedu u Narodnoj kuhinji

On je dodao da i sam gradonačelnik kaže da „nije sramota nemati“, a dobro se zna i vidi ko nema, a ko ima
57 pregleda 0 komentar(a)
gaši, Foto: Arhiva Vijesti
gaši, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.06.2011. 15:33h

Predsjednik Nacionalnog savjeta Roma i Egipćana Isen Gaši reagovao je povodom izjave gradonačelnika Miomira Mugoše „da se zna kome pripada Nacionalna kuhinja i da je romska populacija druga priča”.

"Gradonačelnik Miomir Mugoša je u svojoj izjavi povodom otvaranja Narodne kuhinje na Koniku, napravio još jedan primjerak diskriminacije koji se odnosi na najugroženiju populaciju u Crnoj Gori, romsku populaciju. Naime, on je istakao da u Narodnoj kuhinji neće biti dozvoljeno pripadnicima Romske populacije, a nosiocima socijalne pomoći, da koriste usluge te kuhinje, odnosno da se u njoj hrane. Postavlja se pitanje zasto? Žašto su pripadnici Romske populacije uvjek druga priča? Dobro se zna da su Romi najugroženiji, i da žive u najtežim uslovima za život. Najveći broj pripadnika Romske populacije su svakodnevno pored kontejnera, na ulicama jednog modernog Glavnog grada u kome pristižu delegacije Evropske Unije i predstavnici drugih medjunarodnih organizacija", naveo je Gaši.

On je dodao da i sam gradonačelnik kaže da „nije sramota nemati“, a dobro se zna i vidi ko nema, a ko ima.

Ovaj put je povrijeđeno osnovno ljudsko pravo na jednakost i ravnopravnost crnogorskih građana, u ovom slučaju Roma istakao je Gaši.

Bonus video: