Nekoliko naselja u Danilovgradu bez vode

"Otežavajuća okolnost je što se ovakve vrste cijevi više ne proizvode, već se mora premoštavati sa drugom vrstom cijevi” kazao je Anđelko Topalović.
116 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 15.06.2011. 16:41h

Mještani Bandića i Sušice koji se kao i većina domaćinstava u tom dijelu danilovgradskih naselja vodom snabdijevaju sa vodoizvorišta Mareza, od utorka veče su bez vode, a zbog sanacije u srijedu od 13 sati bez vode su ostali i svi potrošači u tom dijelu Danilovgrada.

Direktor danilovgradskog JKZP Darko Đuričković kazao je da je u pitanju kvar na vodovodnoj mreži i da se radi na njegovom otklanjanju.

“Zbog popravke kvara na cjevovodu u tom dijelu opštine došlo je do prekida u vodosnabdijevanju pomenutih naselja. Specijalizovane ekipe ovog preduzeća i podgoričkog Vodovoda rade na otklanjanju kvara. Glavna cijev koja ide od Mareze prema Serdar Kuli pukla je u dužini od dva metra i trenutno se radi na sanaciji”, kazao je Đuričković.

Anđelko Topalović, tehnički direktor danilovgradskog JKZP, kaže da je cijev najvjerovatnije pukla usljed udara groma.

“Kvar je srednje komplikovan. Pukotina dužine dva metra gotovo sigurno nastala je zbog udara groma. Otežavajuća okolnost je što se ovakve vrste cijevi više ne proizvode, mada i da se proizvode ne bi je bilo moguće samo zamijeniti, već se mora premoštavati sa drugom vrstom cijevi”, kazao je on.

Topalović je rekao da nastoje da kvar otklone, ali nije isključio ni mogućnost da će za to biti potrebno malo više vremena.

Bonus video: