Lokalna vlast obećala izgradnju Dom za stare u Baru

Oko 17 odsto naše populacije starije je od 60 godina, 12 odsto je starije od 65 godina, a bilježi se i rast stanovnika starijih od 80 godina
0 komentar(a)
Penzioneri, Foto: Beta
Penzioneri, Foto: Beta
Ažurirano: 09.06.2011. 17:38h

Potpredsjednik Opštine Bar Zdravko Gvozenović kazao je da će Bar sagraditi dom za stare, ali nije precizirao rok.

Uslovi života građana treće dobi bili su tema konferencije “Briga o starima u Jugoistočnoj Evropi”, u Domu solidarnosti u Sutomoru.

"Oko 17 odsto naše populacije starije je od 60 godina, 12 odsto je starije od 65 godina, a bilježi se i rast stanovnika starijih od 80 godina. Socijalna zaštita starih u Crnoj Gori u skladu je sa važećom zakonskom regulativom i strategijom razvoja socijalne zaštite starih osoba za 2008-2012, o njima brinu dvije javne ustanove, u Bijelom Polju i Risnu”, rekao je ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović.

Crveni krst Crne Gore je domaćin konferencije koja razmatra starenje u kontekstu demografskih i socijalnih promjena u ovom regionu, a biće predstavljeni i različiti modeli brige o starim osobama.

Konferenciju su podržali Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, austrijski i italijanski Crveni krst i ERSTE fondacija.

Bonus video: