braća zadužila SPC

Šarići dali novac za hram u Pljevljima, SPC im odlikovala firmu

Molim vas da me pustite na miru da ne bih bio grub, jer ste vi jako nepristojni, dosadni i grubi. Hoćete li još neki kompliment?, rekao je gradonačelnik Vuković
144 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2011. 08:27h

Srpska pravoslavna crkva dodijela je orden Svetog kralja Milutina preduzeću ''Mat company'' čiji su pravi vlasnici braća Duško i Darko Šarić, u znak zahvalnosti što su bili jedan od najvažnijih donatora za izgradnju nedavno osveštanog hrama u Pljevljima.

Na osnovu odluke Sinoda SPC-a, pretposljednjeg dana maja, predstavnicima te kompanije je, između ostalih, dodijeljeno jedno od najvažnijih priznanja srpske crkve.

"Ne znam tačno koliko je donirano. Ima tu papira. Ne znam da li je ta kompanija u vlasništvu braće Šarić, nijesam informisan", kazao je Milenko Gazivodić, predsjednik odbora za izgradnju hrama.

Dobitnik ordena Svetog kralja Milutina gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković nije htio komentariše slučaj, nego je vrijeđao.

"Našli ste mene da pitate? Molim vas da me pustite na miru da ne bih bio grub, jer ste vi jako nepristojni, dosadni i grubi. Hoćete li još neki kompliment?", rekao je Vuković u telefonskom razgovoru prije nego je prekinuo vezu.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas