Kako je Senad Kastrat na šalteru ostao bez ličnih dokumenata

Načelnica Dapčević je rekla “Vijestima” da su Kastratova dokumenta zadržana zbog narušavanja reda i mira u šalter sali, kako bi se utvrdio njegov identitet
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2011. 09:39h

Podgoričaninu Senadu Kastratu oduzeta su lična dokumenta na šalteru Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što je pokušao da spriječi svađu načelnice Odjeljenja za upravne poslove Ljiljane Dapčević i jedne stranke.

Kastrat je objasnio da je u prostorije MUP-a došao prije mjesec dana kako bi “produžio” vozačku dozvolu i da se Dapčević raspravljala sa ženom koja je tu bila sa dvoje djece.

“Nakon nekoliko trenutaka, žena je rekla da će da podnese prijavu protiv načelnice. Prije nego je krenula da podnese prijavu, prišao sam joj i zamolio je da to ne čini”, rekao je Kastrat.

On je kazao da tada nije znao da je Dapčević načelnica i da je mislio da se radi o šalterskoj službenici.

Žalio se ministarstvu i uspio

Prijateljski je, kako tvrdi, savjetovao gospođu da ne podnosi prijavu protiv službenice.

“ Rekao sam joj i da pocijepa prijavu i izbjegne neprijatnu situaciju. Kad je došao red na mene da na šalteru produžim vozačku dozvolu, načelnica je počela da se raspravlja sa mnom, optuživši me da se miješam u rad sa strankama... Kada sam službenici predao vozačku i ličnu, načelnica je rekla da mi oduzmu lična dokumenta”, dodao je Kastrat.

Na pitanje zašto se čekalo mjesec dana da se dokumenta vrate, Dapčević je odgovorila da zbog velikog broja predmeta i gužve nisu bili u mogućnosti ranije da vrate dokumenta

On je rekao je da nije želio da potpiše potvrdu za oduzimanje ličnih dokumenata.

Pošto nije uspio da vrati svoja dokumenta, Senad je otišao na razgovor sa načelnicom Dapčević.

“Pokušao sam da joj objasnim da je došlo do nesporazuma, ali ona je odbila da me sasluša i rekla mi da će mi dokumenta biti vraćena kad njoj bude milo. Potom je demantovala sebe, rekavši mi da će se to desiti za 60 dana”, kazao je Kastrat.

Nakon neuspješnog razgovora sa načelnicom, Kastrat je napisao žalbu Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Žalba je uspjela i dokumenta su mi vraćena prije nekoliko dana... Pitam se šta 'običnom' građaninu mogu da učine 'veći' funkcioneri, kad se ovako ponaša načelnica u MUP-u”, istakao je Kastrat.

Dapčević: Narušavao je red i mir

Dapčević je rekla “Vijestima” da su Kastratova dokumenta zadržana zbog narušavanja reda i mira u šalter sali, kako bi se utvrdio njegov identitet.

“ To je bilo u danima kad je u šalter sali bila velika gužva, preko hiljadu ljudi je bilo na šalterima, tako da ne mogu sa sigurnošću da tvrdim šta se dogodilo”, istakla je Dapčević.

Ona je dodala da su dokumenta uredno vraćena.

Na pitanje zašto se čekalo mjesec dana da se dokumenta vrate, Dapčević je odgovorila da zbog velikog broja predmeta i gužve nisu bili u mogućnosti ranije da vrate dokumenta.

I Popović se žalio da ga je maltretirala

Predsjednik Narodne stranke Predrag Popović krajem marta se žalio je da ga Dapčevićeva maltretirala kada je došao da podigne izvod iz matične knjige rođenih.

"Prilikom mog prilaska šalteru, sačekala me je sa fotografskim aparatom u rukama, i uz provokativna pitanja da joj se nasmijem, nekoliko puta uslikala. Na pitanje, zašto to radi, ona mi je saopštila da sam joj povrijedio vjerska osjećanja prilikom davanja jučerašnje izjave, nakon oduzimanja državljanstva Crne Gore. Uz usklik "Živjela Srbija" Dapčević se vratila u svoju kancelariju", kazao je tada Popović.

Bonus video: