Stanari zgrade "Drvoimpexa" protestuju zbog dima iz "Albonine" kuhinje

Stanari su rekli da su problemi počeli sa danom otvaranja „Albone“.
212 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 16:01h

Stanari zgrade „Drvoimpex“, u Ulici Nika Miljanića 1, protestovali su ispred novootvorene „Albonine“ radnje zbog, kako su rekli, dima koji iz kuhinje te prodavnice izlazi i zbog koga ne mogu prozor da otvore.

„Vrućine su već počele, a mi ne možemo prozore da otvorimo, jer će nas ugušiti dim iz ’Albonine’ kuhinje, gdje se spremaju gotova jela. Ne želimo da se ona zatvori, ali hoćemo da odrade posao oko ventilacije kako treba, jer ovako se ne može raditi“, kazao je u ime 53 stanara upravnik zgrade Radisav Lazović.

On i ostali stanari su rekli da su problemi počeli sa danom otvaranja „Albone“, ali da su ih nadležni toga dana uvjerili da će problem biti riješen i da „dim neće ići na sve strane“.

„Radnja je otvorena, a niko nije tražio niti dobio saglasnost stanara. Na dan otvaranja pozvali smo Komunalnu policiju i tada su nam iz ’Albone’ obećali da neće kuvati, dok se ne riješi ovaj tehnički problem. Nažalost dobili smo samo obećanje zato smo morali ponovo da se okupimo“, kazao je Lazović.

Dok sve ne bude regulisano, kuhinja će prestati sa radom

Direktor radnje Čedo Dvoržak obećao im je da će narednih dana biti riješen problem oko ventilacije i da će kuhinja prestati sa radom dok sve ne bude regulisano kako treba. Isto su „Vijestima“ saopštili i nadležni iz „Albone“.

“U traženom roku obezbijedili smo bili novo rješenje kojim, nažalost, nijesmo bili zadovoljni, pa smo hitno naručili iz Njemačke turbine koje će ovom objektu omogućiti kvalitetniji izvod pare od pečenja u atmosferu. Ocjenjujemo da će ovaj problem biti konačno riješen u naredna dva dana. Do tada se u novootvorenom marketu neće pripremati gotova jela”, stoji u saopštenju “Albonine” Službe za informisanje.

“Obratićemo se Ekološkoj inspekciji da provjere da li ovi standardi odgovaraju ekološkoj državi", kažu stanari.

“Obratićemo se Ekološkoj inspekciji da provjere da li ovi standardi odgovaraju ekološkoj državi. Sačekaćemo tih nekoliko dana da vidimo da li će se dato obećanje ispuniti. Ukoliko situacija i dalje bude ista, preduzećemo odgovarajuće korake da se zaštitimo, jer već je došlo do zagušenja kanalizacije i u dva stana se ona povratila“, kazao je Lazović.

I roštiljdžija će da rastjera dim

Stanari kažu da su izgleda „primamljivi“ svima koji se bave mesom, pa je na ćošku zgrade i mesara „Radović“ otvorila roštilj, tako da im, kako rekoše, mirisa i dima, ne fali.

I od vlasnika mesare su tražili da na adekvatan način riješi problem ventilacije, mada je, kako rekoše, on za razliku od “Albone“ dimnjak za ventilaciju izveo na vrh zgrade.

„Obratili smo se i vlasniku roštilja i od njega, takođe, tražili da riješi problem oko ventilacije. Obećao je da će to uraditi, a vidjećemo hoće li“, kazao je Lazović.

Srđan Radović, vlasnik pomenutog roštilja, kazao je da je spreman da uradi sve kako bi stanari bili zadovoljni, jer i on je sada „jedan od njih“.

„Uradio smo ventilaciju 15 metara i izveo je na vrh zgrade po svim standardima. Razgovarao sam sa stanarima i obećao im da ću uraditi sve da ventilaciju još bolje usavršim, jer zaista ne želim da bilo ko od njih ima neku primjedbu. Dodatni radovi biće završeni do kraja sedmice“, kazao je Radović.

Naglasio je da je prilikom otvaranja roštilja dobio saglasnost stanara i da ima svu potrebnu dokumentaciju, kao i da je spreman na svaku saradnju i da uradi sve što je „potrebno da zaštiti stanare“.

Galerija

Bonus video: