Reli "Montenegro Trophy" i ove godine od 1. do 3. jula

Ljubitelji prirode, avanturizma i džipova moći će da uživaju u ljepotama Pive, Tjentišta, kanjona Ćehotine, Pljevalja.
71 pregleda 0 komentar(a)
džip reli, Foto: Svetlana Mandić
džip reli, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.06.2011. 15:43h

Ova godina proglašena je “Godinom šuma”, pa će se i džip reli „Montenegro trophy“, koji se održava od 1. do 3. jula, voziti kroz prelijepe šumske komplekse Crne Gore i Republike Srpske.

Ljubitelji prirode, avanturizma i džipova moći će da uživaju u ljepotama Pive, Tjentišta, kanjona Ćehotine, Pljevalja.

„Montenegro trophy je uvršten u međunarodni kalendar sportsko-turističkih priredbi, a ove godine smo se za izbor trase, pored ljepote predjela, rukovodili i činjenicom da su ovo mjeseci podsjećanja na slavnu bitku na Sutjesci”, kazao je na konferenciji za novinare Luka Maksimović, član organizacionog odbora manifestacije.

Učesnici relija dobiće i „besplatan čas iz istorije“. Predsjednik SUBNOR-a Andrija Nikolić i akademik Branko Pavićević uz logorsku vatru podsjetiće na detalje u vezi sa jednom od najtežih bitaka u Drugom svjetskom ratu na prostoru bivše Jugoslavije, u kojoj je poginulo više od 7.000 boraca.

„Već 12 godina nudimo upoznavanje novih predjela, a ovog jula imaćemo priliku da vidimo možda i najljepše iz našeg okruženja, jer posjećujemo Nacionalni park ’Sutjeska’, u kojem do sada nijesmo bili, bar ne kao učesnici džip relija”, kazao je doc.dr Goran Barović.

Dragan Grgurević je kazao da trasa neće biti previše zahtjevna, da će “ispit spretnosti” biti organizovan u Pljevljima, nedaleko od rudokopa, kao i da se očekuje oko 80 terenaca iz zemlje i inostranstva, sa ukupno 180 učesnika. Cijena kotizacije je 120 eura po učesniku.

Bonus video: