Budva: Otvorena 3 softverski povezana turistička punkta

Građani će moći da prijave svoje goste, a dobiće potrebne informacije o načinu plaćanja boravišne takse kao i o uslovima registracije privatnog smještaja
0 komentar(a)
budva, Foto: Vuk Lajović
budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.06.2011. 09:45h

Turistička organizacija Budve danas je otvorila tri nova turistička info punkta u Rafailovićima, Pržnu i na autobuskoj stanici u Budvi u cilju što boljeg informisanja turista o turističkoj punudi na budvanskoj rivijeri, atraktivnostima i aktuelnim dešavanjima otvoriti tokom ljetnjih mjeseci više turističko informativnih punktova.

Prema rijrečima menadžerke za odnose sa javnošću TO Budve Tanje Drašković uz postojeće u Starom gradu i kod Opštine u Budvi, te u Svetom Stefanu i Petrovcu od danas su otvoreni info punktovi u Rafailovićima, Pržnu i na autobuskoj stanici u Budvi.

Turistički info punktovi će raditi od 8 do 14, odnosno od 8 do 20 časova od 15. juna , sa izuzetkom info punkta na autobuskoj stanici koji će počinjati sa radom od 6. časova i info punkta u Starog gradu koji je otvoren do 21. čas

"Uz informativno-propagandnu djelatnost koju obavljaju, turističko-informativni punktovi imaju i važnu aktivnost koja je od velikog značaja za naše sugrađane.

Naime, kao i dosad svi građani koji se bave iznajmljivanjem smještaja turistima tokom ljeta, moći će prijaviti svoje goste u ovim punktovima i dobiti potrebne informacije o načinu plaćanja boravišne takse kao i o uslovima registracije privatnog smještaja, kazala je Draškovićeva.

Novi softverski sistem

"Na ovaj način će i građani i turisti dobiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, bez obzira da li je riječ o kulturno-istorijskom naslijeđu ovog područja, aktuelnim manifestacijama ili drugim važnim pitanjima".

Ona je dodala da je novina u radu info punktova uvođenje novog softverskog sistema kojim će se povezati TO Budva, Opština Budva- sektretarijat za privredu i finansije i budvanska policija.

Na ovaj način će istovremeno sve navedene institucije dobijati potrebne informacije o broju turista i popunjenosti kapaciteta u privatnom smještaju.

Turistički info punktovi će raditi od 8 do 14, odnosno od 8 do 20 časova od 15. juna , sa izuzetkom info punkta na autobuskoj stanici koji će počinjati sa radom od 6. časova i info punkta u Starog gradu koji je otvoren do 21. čas.

Bonus video: