U vrtiću "Poletarac" dan posvetili japanskoj kulturi

Stručni saradnik vrtića Vuk Stanišić kazao je da je Japan izbran iz mnogo razloga, ali najviše zbog zdravog stila života japanskog naroda
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2011. 16:05h

U vrtiću „Poletarac“ Javno predškolske ustanove „Đina Vrbica“ na simboličan način održan je dan posvećen japanskoj kulturi.

Djeca uzrasta od jedne do šest godina u dvorištu vrtića učestvovati su u izradi produkata i simbola naroda Japana, a upoznali su se i sa tradicionalnim borilačkim vještinama i sportovima, kroz izvođenje članova kendo kluba „Nippon“ i džudo kluba „Budućnost“ iz Podgorice.

Bojana Jovanović vaspitačica vrtića kazala je da je Japan zemlja koja je najviše donirala sredstava Crnoj Gori i da su kroz ovu aktivnost pokušali da iskažu zahvalnost, ali i da simbolično pruže pomoć Japanu zbog nesreća koja je zadesila ovu zemlju i pokažu saosjećajnost sa svom djecom koja su ostala bez svojih domova.

"Aktivnost „Djeca Poletarca- djeci Japana“ organizovana je sa ciljem da se djeci od najranijeg uzrasta stvara osjećaj da treba da prihvataju različitost, a Japan je bio odličan izbor zbog mnogih karakteristika. Djeca su odmah prihvatila ideju i danima se radovala ovom događaju", kazala je Jovanović

Stručni saradnik vrtića Vuk Stanišić kazao je da je Japan izbran iz mnogo razloga, ali najviše zbog zdravog stila života japanskog naroda. Kroz ovakve aktivnosti djeci je pokazano koliko je bitan zdrav stil života .

"U najranijem uzrastu treba upoznati djecu sa zdravim stilom života, a to smo im najbolje mogli pokazati kroz japansku kulturu. Djeca su kroz pravljenje origamija naučila o načinu i izradi papira u razne oblike. Imali su prilike i da ukrase tradicionalne japanske šešire, lepeze, a posebno su bili oduševljeni pravljenjem ikebana", kazao je Stanišić.

Galerija

Bonus video: