Uprkos protivljenju građana: Počinje gradnja kupališta u Dobroti

Kupalište po dozvolama koje je dobio od svih nadležnih državnih organa, uključujući i Upravu za zaštitu kulturnih dobara, gradi kompanija "Serzman incorporated" koja se nezvanično dovodi u vezu sa Edinom Kolarevićem, sestrićem bivšeg premijera i predsjedmnika DPS-a Mila Đukanovića
136 pregleda 21 komentar(a)
Bokobran, Foto: Facebook.com
Bokobran, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 08.04.2018. 14:15h

U Dobroti su jutros istovareni blokovi koji će biti korišćeni za gradnju pješčanog kupališta ispod novog kompeksa turističkih vila "Dobrota Palazzi".

Fotografija je objavljena na Facebook stranici Bokobran.

Kupalište po dozvolama koje je dobio od svih nadležnih državnih organa, uključujući i Upravu za zaštitu kulturnih dobara, gradi kompanija "Serzman incorporated" koja se nezvanično dovodi u vezu sa Edinom Kolarevićem, sestrićem bivšeg premijera i predsjedmnika DPS-a Mila Đukanovića.

Protest proitv gradnje kupališta organizovala je inicijativa građana "Bokobran" krajem marta.

Po projektu bivšeg dekana Arhitektonskog fakulteta u Podgorici Gorana Radovića i podgoričkog “Studia prostor”, na tom prostoru je planirana "rehabilitacija" kupališta koje je nekad postojalo ispod lokaliteta Kamp u obliku male drvene platform na betonskim stubovima ispod starog obalnog kamenog parapetnog zida.

Planirano je da se naprave dvije vellike betonske ponte dužine po 30 metara i između njih naspe nekoliko stotina kvadrata površine pješčane plaže u dužini od oko 120 metara.

Taj projekat naišao je na osudu kako stručnjaka za biologiju mora, arhitekturu i prostor, tako i velikog dijela javnosti u Boki.

Bonus video: