Miloš Furundžić (78) i Zlatana Bulatović (72) vjenčali se u Domu starih

"Odlučili smo da se vjenčamo, a kumovi će nam biti domar Fadil Mahmutović i radnica Hajra Numanović”
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2011. 13:03h

Imaju 78 i 72 godine, prvi put sreli su se u decembru prošle godine, a vrijeme kraće od šest mjeseci bilo je dovoljno da se vežu i odluče na zajednički život.

Na ljubav, vjernost, i podršku, u dobru i zlu, Miloš Furundžić (78) i šest godina mlađa Zlatana Bulatović zakleće se danas pred oko četrdesetak stanara i osobljem Doma starih u Bijelom Polju.

Narednih dana, kada dobiju termin kod matičara, ispuniće taj zavjet i pred zakonom.

U prvom Domu starih na sjeveru danas je prva svadba, a u tu čast uprava će za Miloša i Zlatanu, osoblje i stanare prirediti svečani ručak.

U novi dom u Medanovićima Miloš je došao iz bjelopoljskog naselja Rasovo, a Zlatana iz Žari kod Mojkovca.

Narednih dana, kada dobiju termin kod matičara, ispuniće taj zavjet i pred zakonom

Kažu da se iz svakodnevnog druženja izrodila ljubav koju su poželjeli da krunišu brakom.

“Nijesam želio da potisnem toliko jaka i divna osjećanja, pa sam zamolio direktora da nam pomogne. Brak sa Zlatanom biće nešto najuzvišenije što može da se desi u mojim godinama. Očekujem da nam novi život protekne u miru, i prije svega u slozi i ljubavi. Odlučili smo da se vjenčamo, a kumovi će nam biti domar Fadil Mahmutović i radnica Hajra Numanović”, kazao je Miloš.

Zlatana dodaje da bi, da je ranije znala Miloša, našla načina da mu se približi.

Iako uzbuđeni novim početkom nijesu bili mnogo pričljivi, u prošlost nijesu željeli da se vraćaju, ali su pogledi koje su upućivali jedno drugome potvrđivali odlučnost i želju da ostatak života provedu zajedno.

Buduća supruga dodaje da bi, da je ranije znala Miloša, našla načina da mu se približi

Direktor Doma starih, dr Besim Kadić kaže da ga je dirnula Miloševa riješenost da sada uplovi u bračne vode.

“Izašao sam im u susret, i odobrio zajednički život. Obezbijeđen im je apartman u Domu i nastojaćemo da im, shodno njihovim željama, uvijek izađemo u susret. Planirali smo da danas organizujemo svečani ručak za sve korisnike i osoblje, ali ćemo nastojati da sve ostane u krugu doma sa željom da ne narušimo ničiju intimu”, kaže Kadić.

Miloš Furundžić dugo godina je radio u fabrici tekstilne industrije „Vunko“ gdje je i zaradio penziju.

“Svirao sam i frulu u tamošnjem KUD-u “Tekstilac“ i gotovo da nema mjesta u bivšoj SFRJ gdje nijesam nastupao. Sviram i sada, krene dobro raspoloženje koje su uvijek pretvori u dobru zabavu”, kaže Miloš.

Stanari, ali i veliki broj građana Bijelog Polja prepoznaje ga i po motoru sa „kojeg je rijetko silazio“.

“Godine su učinile svoje, ne mogu više da ga vozim, ali i nijesam mogao da se odvojim od njega, parkiran je tu ispred Doma da bih mogao češće da ga nadgledam”, kaže Miloš.

Zlatana je uvijek bila posvećena domaćinskim poslovima, sada najčešće plete.

“Imam godina, ali sam u stanju da bez naočara „uvrzujem konac u iglu“. U stanju sam da sve ono što vidim rukama napravim, i mislim da je Miloš izabrao pravu ženu”, kaže buduća mlada.

Spremili su se za današnju svadbu, a direktor dr Kadić kaže da će ukoliko i kod drugih bude postojala želja za zajedničkim životom, nastojati da im to i omogući.

U Domu starih u Medanovićima trenutno ima 46 stanara iz svih krajeva sa sjevera Crne Gore.

Galerija

Bonus video: