Povodom Dana državnosti u Pljevljima i na Žabljaku festival balonarstva

Prije zatvaranja festivala u okviru letačkog brifinga planirani su i slobodni letovi za građane Pljevalja.
0 komentar(a)
baloni, Foto: Shutterstock.com
baloni, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.05.2011. 15:35h

Povodom Dana državnosti Crne Gore u Pljevljima i na Žabljaku od 20. do 25. maja biće održan Četvrti međunarodni festival balona ,,Montenegro - open 2011“.

Učesnici će biti baloni i posade iz Austrije, Engleske, Slovenije i Mađarske, zmajevi, paraglajderi, padobranci i piloti Vazduhoplovnog saveza Crne Gore.

Planirani su slobodni pojedinačni letovi iznad Pljevalja uz polijetanje sa sportskog aerodroma, pres konferencija u SC “Ada”, predavanje ,,Balonarstvo u funkciji turističke ponude“ u prostorijama Akademskog centra i noćno postavljanje balona na gradskom trgu u Pljevljima – iluminacija.

U planu je i grupni let iznad Pljevalja uz polijetanje sa stadiona, mini aeromiting na sportskom aerodromu i balonarski školski čas za učenike na gradskom trgu.

Letački brifing biće održan u hotelu “Gold”, letovi iznad okoline grada, a prezentacija komunikacionih i navigacionih uređaja za upotrebu u civilnom vazduhoplovstvu obaviće se u sali Mašinskog fakulteta u Pljevljima.

U centru Žabljaka planirana je projekcija filmova i fotografija snimljenih iz vazduha, noćno postavljanje balona, slobodni letovi iznad Tare, promocija projekta ,,Balkanski balonski festival – 2009“, mini aeromiting na Žabljaku, pokušaj preleta Pljevlja – Žabljak i obratno, projekcija fotografija i filmova u hotelu “Planinka”.

Prije zatvaranja festivala u okviru letačkog brifinga planirani su i slobodni letovi za građane Pljevalja.

Bonus video: