TV Vijesti: Tri godine brzih i tačnih informacija

Kada je prije tri godine počeo da se emituje program sa kanala televizije “Vijesti”, malo ko je vjerovao da će ona postati televizija sa najbrže rastućim povjerenjem građana.
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2011. 20:52h

Ipak, na trogodišnjicu postojanja, odgovorni iz tog medija mogu biti zadovoljni postignutim - prema posljednjim podacima CEMI-ja, 20.2 odsto građana vjeruje “Vijestima” i program te televizije zauzima drugo mjesto po povjerenju gledalaca.

Direktor televizije Slavoljub Šćekić rekao je da su mu, nakon svega što se dešavalo u protekle tri godine, osjećanja različita.

“Prije dvije godine imali smo dvostruki zadatak, da pravimo što bolji program i na skučenom prostoru osvojimo što više gledalaca. Voljom insititucija i pojedinaca iz vlasti bilo nam je onemogućeno da dođemo do gledalaca, pa tek poslije ogromnog napora i angažovanja međunarodne zajednice, signal smo proširili na komplentu Crnu Goru”, rekao je Šćekić.

Urednica dnevnika Aida Ramusović tvrdi da su istraživanja javnog mnjenja najbolji pokazatelj kakve rezultate su postigle TV 'Vijesti' za kratko vrijeme.

“Kada smo počeli, nismo imali frekvenciju za cijelu državu. Tek je godina od kada svi građani mogu da nas vide i postali smo jedna od najgledanijih televizija”, kazala je urednica dnevnika Aida Ramusović.

Ona je naglasila da TV “Vijesti” ne upoređuju sa drugim televizijama, već prate rad kolega iz regiona, ali i pokušavaju da primijene standarde svjetskih TV centara.

“Što se tiče objektivnosti i tačnosti, to su pravila od kojih mi ne odstupamo. Pokazali smo da je informacije moguće prikazati na malo drugačiji, moderniji način, te se naši prilozi bez problema mogu prikazivati u Londonu ili Zagrebu”, kazala je Ramusović.

Šćekić je dodao da će “Vijesti” u narednom periodu da raditi na jačanju sopstvene produkcije, dokumentarnog programa, ali i na zabavnom i sportskom programu.

Galerija

Bonus video: