Uprava javnih radova: Radovi na novom objektu Doma za stare osobe odvijaju se ugovorenom dinamikom

Saopšteno je da su u toku radovi na kotlarnici i fasadi dijela objekta, postavljanje elektro, termotehničkih i vodovodnih instalacija i izgradnja krovne konstrukcije
1028 pregleda 0 komentar(a)
Izgradnja doma za stare osobe, Foto: Uprava javnih radova
Izgradnja doma za stare osobe, Foto: Uprava javnih radova

Radovi na novom objektu Doma za stare osobe na Starom aerodromu, za koji je Vlada Crne Gore kapitalnim budžetom opredijelila 8,9 miliona eura, odvijaju se ugovorenom dinamikom, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

"Kompletan tenderski postupak sprovela je Uprava javnih radova, a za izvođača je izabrana kompanija IGP „Fidija“. Radovi su počeli krajem 2017, a ugovoreni rok izgradnje je polovina 2020. godine", kazali su iz Uprave javnih radova.

Saopšteno je da su u toku radovi na kotlarnici i fasadi dijela objekta, postavljanje elektro, termotehničkih i vodovodnih instalacija i izgradnja krovne konstrukcije.

"Očekuje se da tokom juna budu završeni unutrašnji radovi na instalacijama i malterisanje, kao i postavljanje termo fasade. Ugrađena je kompletna spoljašnja bravarija, a isporučena je i nova trafostanica", navodi se u saopštenju.

Dom za stare nalazi se u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana "Konik - Stari aerodrom III", sa ukupnom bruto površinom od 11.225 metara kvadratnih, dok je korisna površina objekta 9.807 kvadrata.

"Objekat je predviđen za boravak 270 korisnika smještenih u 97 dvokrevetnih, 36 jednokrevetnih, pet četvorokrevetnih soba i 12 apartmana. Pored smještajnih jedinica, sadrži dnevne boravke, trpezarije, kuhinju sa pratećim sadržajima, vešeraj, prostorije za upravu, medicinski blok, prateće tehničke prostorije. Objekat ima odvojene cjeline za dementne korisnike i za korisnike koji su na dnevnom boravku. Predviđena je izgradnja 61 parking mjesta, dvije saobraćajnice, pješačke staze, platoa za manifestacije različitih tipova i natkrivenog prostora za sjedenje, a dio kompleksa biće pod zelenim površinama", rekli su iz Uprave javnih radova.

Bonus video: