Koliko vremena treba da se opravi jedna ograda na mostu?

Preko mosta na rijeci Zlorečica, na magistralnom putu Andrijevica–Murino–Plav, zbog oštećenja ograde, već mjesec saobraća se jednom kolovoznom trakom
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 17:09h

Druga traka je blokirana propisanom saobraćajnom signalizacijom.

“Direkcija za saobraćaj Crne Gore, jedina nadležna za otklanjanje takvih oštećenja na magistralnim putevima, odlaže rješavanje problema skoro mjesec dana. Za to vrijeme pješaci i vozači sa rizikom prolaze tim mostom, s obzirom na to da se radi o veoma frekventnom putnom pravcu”, požalilo se “Vijestima“ nekoliko vozača.

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović kazao je da je dat nalog “Crnagoraputu” da otkloni havariju na ogradi mosta, i da on očekuje da će to biti obavljeno narednih dana

Vozači napominju da se mostom mora prelaziti uz dodatni oprez, jer ga svakodnevno koriste i đaci pješaci, učenici Osnovne škole “Bajo Jojić” i srednje škole u Andrijevici, uzrasta od šest do 18 godina.

“Nije prijatno ni njima, a ni nama, vozačima teretnih vozila i autobusa, kada se sretnemo na tako uskom prostoru”, tvrde vozači.

Je li most bezbjedan?

U Andrijevici strahuju da su uzroci oštećenja ograde mosta poklekli betonski stubovi, od posljedica prošlogodišnjih poplava, te da nije bezbjedno prolaziti ni preko dijela mosta koji je u funkciji.

U Opštini Andrijevica “Vijestima” je juče objašnjeno da se ne radi o oštećenju betonskih stubova, već samo o oštećenju dijela ograde.

“Do havarije je došlo u jednoj saobraćajnoj nezgodi, pri čemu je vozilo udarilo u ogradu mosta, polomilo je, ali, srećom, drugih posljedica nije bilo”, kazali su u andrijevičkoj Opštini.

Rečeno je i da otklanjanje takvih oštećenja nije u ingerenciji lokalne uprave, ali da se nadaju da će nadležni imati sluha i urgentno reagovati da se oštećenje popravi, kako bi se odvijanje saobraćaja vratilo u normalu.

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović kazao je da je dat nalog “Crnagoraputu” da otkloni havariju na ogradi mosta, i da on očekuje da će to biti obavljeno narednih dana.

Bonus video: