U Nikšiću održano takmičenje mladih recitatora

Anastasija Spalević i Maša Bošković podijelile su prvo mjesto u kategoriji starijeg uzrasta gdje se takmičilo 26 recitatora.
155 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 07:33h

U organizaciji Dječijeg saveza Nikšić, 36 put po redu, održano je opštinsko takmičenje recitatora na kome je učestvovalo 70 takmičara iz 14 osnovnih škola.

Predmetni nastavnici bili su članovi žirija a prema riječima sekretara Saveza Ratke Radunović, koja je i otvorila takmičenje, žiriju nije bilo lako da izabere najbolje.

Anastasija Spalević i Maša Bošković podijelile su prvo mjesto u kategoriji starijeg uzrasta gdje se takmičilo 26 recitatora.

Drugo mjesto osvojio je Nikola Bajović, a treće Petar Đuračić.

U kategoriji srednjeg uzrasta takmičio se 21 recitator. Jana Bjelica osvojila je prvo mjesto, Milica Raičević drugo, a Vladan Šturanović treće.

Kada su najmlađi recitatori u pitanju titulu najboljeg ponio je Ranko Zečević. Drugo mjesto pripalo je Nađi Bjelici, dok su treće mjesto osvojili Vukić Antović i Isidora Jaramaz. U ovoj kategoriji bilo je 23 takmičara.

Dodijeljene su i specijalne nagrade i to Nebojši Popoviću i Nini Golubović, koje je pjesnikinja Gordana Sarić nagradila knjigama.

Pohvaljene su i četiri mlade dame – Ivona Banović, Anđela Sjekloća, Sanja Đukanović i Anastasija Marković.

Pokrovitelj takmičenja bila je Opština Nikšić, dok je Sindikalna organizacija Elektroprivrede donirala knjige.

Galerija

Bonus video: