Takmičenje za osnovce i srednjoškolce u tehničkim i prirodnim naukama

Miranović je kazao da je svim učenicima važna pobjeda na takmičenju, ali da je ipak najvažnije takmičiti se.
77 pregleda 0 komentar(a)
Olimpijada znanja, Foto: Luka Zeković
Olimpijada znanja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.05.2011. 15:06h

Takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz matematike, fizike, biologije i programiranja, pod nazivom "Olimpijada znanja 2011", održano je na Prirodno- matematičkom fakultetu.

Učenici tri posljednja razreda osnovne i sva četiri srednje škole takmičili su se iz matematike i biologije, osnovci iz posljednja dva razreda i svi srednjoškolci takmičili su se iz fizike, dok su u takmičenju iz programiranja mogli učestvovati samo učenici srednjih škola.

"Želim da vas uvjerim da je pred vama uspješna karijera, jer su vaša ljubav prema nauci, želja za znanjem, takmičarski duh i želja za dokazivanjem glavna pokretačka snaga, koja će vas u životu voditi do uspjeha – poručio je takmičarima na svečanom otvaranju rektor Univerziteta Crne Gore Predrag Miranović.

Miranović je kazao da je svim učenicima važna pobjeda na takmičenju, ali da je ipak najvažnije takmičiti se, jer su uz takmičarski duh i želju za nadmetanjem na pravom putu uspjeha.

"Ne samo da ste na pravom putu, nego ste i na pravom mjestu, na Prirodno-matematičkom fakultetu, i znam da se sa današnjim takmičenjem vaše druženje sa Univerzitetom Crne Gore ne prekida", rekao je rektor UCG.

Predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Momir Đurović poručio je takmičarima da put ka boljem društvu vodi kroz obrazovanje mladih naraštaja.

"Vi ste oni u koje su uprte sve nade i koji ćete, naročito zato što ste se opredijelili za najkreativnije discipline, prirodne i tehničke nauke, stvarati nove vrijednosti, koje će doprinijeti Crnoj Gori i vama da bolje živimo i da se približavamo razvijenom svijetu", kazao je Đurović.

Preliminarni rezultati takmičenja biće objavljeni u ponedjeljak na sajtu PMF-a, a konačni rezultati biće poznati u srijedu, 9. maja.

Takmičenje je održano u organizaciji PMF-a i Društva matematičara Crne Gore, a pokrovitelji "Olimpijade znanja" su Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Univerzitet Crne Gore.

Bonus video: