U Danilovgradu se gradi zgrada za 30 prosvjetnih radnika

Ugovor o ustupanju parcele potpisali su predsjednik Opštine Branislav Đuranović i ministar kulture sporta i medija Slavoljub Stijepović.
65 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 06.05.2011. 17:45h

Ugovor o ustupanju parcele na kojoj će se graditi stambena zgrada za prosvjetne radnike iz danilovgradske opštine potpisali su predsjednik Opštine Branislav Đuranović i ministar kulture sporta i medija Slavoljub Stijepović.

Prosvjetni radnici iz šest danilovgradskih škola, njih oko 30, koji nemaju riješeno stambeno pitanje, mogu se nadati skorom rješenju.

Na skupštinskom zasjedanju u martu jednoglasnom odlukom odbornika donijeta je odluka da se Ministarstvu prosvjete ustupi parcela za izgradnju zgrade bez nadoknade i da se oslobode plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

“Od Opštine više ništa ne zavisi. Znamo da jeste kriza, ali sam siguran da ćemo u najkraćem roku imati ove stanove”, rekao je Đuranović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Stambene zadruge “Solidarno” i Saveza sindikata prosvjete.

“Jedna od reformskih obaveza je da imamo prosvjetnog radnika stambeno zbrinutog, materijalno situiranog i motivisanog da što prije, što više i što bolje svoje znanje prenese na mlađe naraštaje”, kazao je Stijepović.

Narednih šest mjeseci proteći će u pripremama za izgradnju, a, kako je kazao, Zoran Stanišić, direktor stambene zadruge “Solidarno”, cijena kvadrata će biti između 500 i 600 eura.

Bonus video: