Prodajom knjiga skupljeno 1.000 eura za djecu sa posebnim potrebama

Savjetovalište za mlade Doma zdravlja prikupilo je novac od prodaje knjige “Djeca djeci”, štampane u tiražu od 300 primjeraka.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 16:10h

U tivatskom Domu zdravlja je održana svečanost povodom uspješne realizacije humanitarne akcije “Djeca djeci”, u kojoj je za djecu sa posebnim potrebama prikupljeno oko 1.000 eura.

Savjetovalište za mlade Doma zdravlja prikupilo je novac od prodaje knjige “Djeca djeci”, štampane u tiražu od 300 primjeraka, a akciji su se odazvali brojni građani, tivatska preduzeća i organizacije.

Radove za tu knjigu pjesama, priča i ostalih dobrih namjera napisali su učenici osnovnih škola „Drago Milović“ i „Branko Brinić“ i Srednje mješovite škole „Mladost“, na inicijativu sestre Angeline Uskoković iz savjetovališta tivatskog Doma zdravlja.

Knjiga je, u saradnji sa tivatskim Centrom za kulturu, predstavljena javnosti sedmog aprila, na Svjetski dan zdravlja, a prodavana je po cijeni od tri eura.

Izražavajući svoje zadovoljstvo uspješnom akcijom i zahvaljujući svim njenim učesnicima, direktorka Doma zdravlja dr Snežana Matijević se zahvalila sestri Angelini Uskoković i tivatskom CZK, najavljujući da će i ubuduće realizovati slične humane akcije.

„Želja mi je bila da pomognem i pokažem ljudima da u Tivtu ima djece kojima je zaista potrebna pomoć, a njih se ne sjetimo svakog dana, nego isključivo kad im treba pomoć.

Da uradimo nešto našta ćemo svi zajedno biti ponosni, kako bi toj djeci dali djelić ljubavi i dio našeg srca“, rekla je sestra Angelina, posebno se zahvaljujući Mileni Radojević i Nevenu Staničiću iz tivatskog CZK.

Predsjednica Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Evropski dom Tivat”, Marijana Mišić-Škanata, zahvalila se na donaciji u ime roditelja i Nevladine organizacije „Evropski dom“.

Medijski sponzor humanitarne akcije “Djeca djeci” bio je Radio Tivat.

Bonus video: