Sindikat "Otranta": Nema otvaranja hotela bez deset plata

Zatraženo je od uprave da isplati svih deset zaostalih zarada i uplati doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao osnovni preduslov da bi radnici došli na posao.
0 komentar(a)
Hotel Otrant, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Otrant, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.05.2011. 15:53h

Uprava ulcinjskog “Otranta” pozvala je zaposlene da se jave na posao, ali je sindikat tog hotela odbacio zahtjev do ispunjenja obaveza koje se prevashodno tiču isplate deset zaostalih zarada.

Na sjednici sindikata zatraženo je od uprave da isplati svih deset zaostalih zarada i uplati doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao osnovni preduslov da bi radnici došli na posao.

“Tražimo i da 'Barkli Montenegro' poštuje ukaz Ministarstva rada i socijalnog staranja od 19. aprila. U suprotnom, tražimo da nadležna inspekcija postupi po zakonu i našem zahtjevu od 4. maja i zapečati hotel, zato što vlasnik izbjegava da ispuni preuzete obaveze”, zaključeno je na sjednici održanoj ispred hotela.

“Ukoliko vlasnik ne ispuni naše zahtjeve, tražimo da Privredni sud, po osnovu dugovanja prema zaposlenima, uvede stečaj kroz reorganizaciju u ’Barkli Montenegru’”, poručili su sindikalci “Otranta”.

Bonus video: