Kompanije "Monteco" i "Julius Meinl" donirale pijanino muzičkoj školi

Donacija je dodijeljena u sklopu kulturno-zabavnog događaja pod nazivom “Espreso i kultura”.
501 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 17:23h

Kompanije „Monteco” i „Julius Meinl” donirale su Muzičkoj školi „Vasa Pavić” vaučer za „jamaha” pijanino, koji je direktoru škole Iliji Dapčeviću uručio izvršni direktor “Julius Meinla” Marsel Lefer.

Donacija je dodijeljena u sklopu kulturno-zabavnog događaja pod nazivom “Espreso i kultura” koji je kompanija „Monteco” organizovala sa svojim partnerima iz kompanije “Julius Meinl” u kafeu “Forum”, tokom koje je prezentovala istoriju nastanka kafe espreso i njenog uticaja na razvoj pojedinih kultura.

Prisutne zvanice i partnere iz kompanije “Julius Meinl” pozdravio je direktor „Monteca” Predrag Pavličić.

"Dužnost svakog pojedinca i organizacije u crnogorskom društvu je da doprinese zahtjevnom kulturnom i ekonomskom prilagođavanju. Kompanija 'Monteco' poslujući 19 godina daje sve od sebe da razvija renomiranu saradnju, kako sa domaćim, tako i sa stranim kompanijama. 'Monteco' društvenu odgovornost vidi kao veoma kompleksnu, prioritet je unapređenje potrošačke i poslovne kulture, uključujući podsticanje konkurencije na nivou primjerenom najaktuelnijim svjetskim trendovima", rekao je Pavličić.

Marsel Lefer, izvršni direktor kompanije „Julius Meinl” je govorio o kulturi širenja bečke kafe.

Govoreći o istoriji kafe, Lefer je istakao da je ona na drugom mjestu najprodavanijih proizvoda na tržištu, odmah poslije nafte.

"Interesantan je podatak da se u svakoj sekundi u svijetu posluži 30 hiljada šoljica kafe. Kada pomenemo kafu, onda pričamo o najpopularnijem napitku", rekao je Lefer.

Galerija

Bonus video: